«Αλλάζουμε για να έρθει η ανάπτυξη»

O ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 22:05

«Σε μια νέα περίοδο εισέρχεται η Ελλάδα με το τοπίο στην επιχειρηματικότητα να έχει αλλάξει», σημείωσε κατά την ομιλία του στη Λάρισα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Το κυβερνητικό στέλεχος μίλησε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Δίκαιη Ανάπτυξη για όλους», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο παρουσία αστυνομικής δύναμης και πολιτών που διαδήλωναν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια σημαντική στιγμή καθώς τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα «με τη συμφωνία του Eurogroup έχουμε εξασφαλίσει έναν διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας όπου το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι χαμηλό», σημείωσε για να προσθέσει ότι: «έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η Ελλάδα να περάσει σε μια νέα περίοδο. Δεν λέμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα, λέμε όμως ότι εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία, να πετύχουμε τους στόχους, ταυτόχρονα όμως να θεμελιώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, να εξασφαλίσουμε ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα τα οποία έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους στα οκτώ χρόνια της κρίσης.

Μέχρι τώρα υπαγορεύονταν στη χώρα οι τρόποι για να πετύχει αυτούς τους στόχους. Από τον Αύγουστο και μετά θα επιλέγει μόνη της η κυβέρνηση με ποιες πολιτικές, με ποιους τρόπους θα μπορεί να πετύχει τους στόχους που θέλει να πετύχει. Η Ελλάδα είναι χώρα της ευρωζώνης, είναι υπό εποπτεία όπως όλες οι χώρες, θα υπάρχει όμως αυτονομία στην επιλογή των πολιτικών και των μέσων, των τρόπων για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, τους αναπτυξιακούς».

Σχετικά με τη σύσταση νέων επιχειρήσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε μικρό χρονικό διάστημα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει στις 22 Ιουλίου. «Έχει αλλάξει το τοπίο σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επιλύσει εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε με τόλμη, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές για να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα μας», υποστήριξε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα διευκρινίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα αρχίσει από τον προϋπολογισμό του 2019 μια πορεία φορολογικών ελαφρύνσεων, θα επιλέξουμε να είναι τέτοιες που να ανακουφίζουν όσους έχουν πληγεί περισσότερο και να πριμοδοτούν συγχρόνως και την ανάπτυξη. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, όμως χρειαζόμαστε ένα σύστημα που να πληρώνουμε όλοι με βάση τις δυνατότητές μας. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής σε τεράστια έκταση. Όπως στη φορολογία έτσι και στα υπόλοιπα θέματα χρειαζόμαστε ένα καινούργιο πλαίσιο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός υπέστη μεγάλες θυσίες, δεν πρέπει να τις κλωτσήσουμε, πρέπει να τις αξιοποιήσουμε για να πάει η οικονομία μπροστά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και θα το κάνουμε». 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο Λαρισαίος βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκος Ντίτορας, ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Δημήτρης Λιόλιος.  

*Νωρίτερα ο κ. Πιτσιόρλας μετείχε σε κλειστή κομματική σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass