Αναζητώντας λίγη δροσιά…

ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2018 22:00

Όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες, στη Λάρισα απλά γελούν. Μια περιοχή με ιδιαίτερη παράδοση στις πρωτιές των βαθμών κελσίου έχει αν μη τι άλλο κατοίκους συνηθισμένους σε συνθήκες καύσωνα.


Με αφορμή λοιπόν το γεγονός πως αυτές τις ημέρες αρχίζουμε να μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, η «Ε» κάνει μια «βόλτα» στα σημεία που μπορούν να αποτελέσουν κατά κάποιον τρόπο μικρές «οάσεις» δροσιάς για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να φύγουν από τη Λάρισα για τα παράλια.
Σίγουρη λύση η Δημοτική Πισίνα της Νεάπολης εκεί όπου τα τελευταία χρόνια οι Λαρισαίοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση αφού συνδυάζουν τον καφέ τους με μια βουτιά. Αν κάποιοι τώρα θέλουν μόνο κολύμπι, δεν έχουν πάρα να δοκιμάσουν –υπό προϋποθέσεις βέβαια- το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.
Για όσους τώρα δεν θέλουν να φορέσουν τα μαγιό τους και να παραμείνουν απλά με τη βερμούδα τους, οι επιλογές τους περιορίζονται στα πάρκα που αν μη τι άλλο στη Λάρισα είναι πολλά. Νεάπολη, Λιβαδάκι, Άγιος Αντώνιος, Αβέρωφ, Ανθούπολη είναι στην κορυφή των προτιμήσεων τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Κάποιοι άλλοι πάλι επιλέγουν να επισκεφτούν το πάρκο του Αλκαζάρ ή και το Άλσος που παραμένει πάντα υψηλά στις προτιμήσεις των Λαρισαίων. Οι νεαροί πάντως της πόλης τις νυχτερινές ώρες επιλέγουν τον Λόφο του Φρουρίου (πλατεία Λαμπρούλη). Δροσιά, μπιρίτσα και κουβεντούλα…
Ο Δήμος Λαρισαίων πάντα κινητοποιείται σε περιπτώσεις καύσωνα, παρέχοντας χώρους δροσιάς σε όλους τους πολίτες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν πρόβλημα κυρίως για τις ευαίσθητες ομάδες πολιτών, όπως αυτές των ηλικιωμένων. Γι’ αυτό λοιπόν τα σπίτια θα πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας ερμητικά κλειστά, αφού όμως έχουν δροσιστεί και μείνουν ανοιχτά τη νύχτα.
Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
Όσον αφορά στις βασικές συμβουλές: Αποφεύγουμε τη συχνή έκθεση στον ήλιο και τη βαριά σωματική άσκηση. Επιλέγουμε σκιερά και δροσερά μέρη και αποφεύγουμε τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Ελαφρύ ντύσιμο με χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα. Προτίμηση στις ελαφριές τροφές, λαχανικά και χυμούς. Λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού και φυσικά πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass