Μπουρίνι «σάρωσε» τα παράλια Λάρισας

-ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ -ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 22:14

Μετά τον χθεσινό λίβα που «έκαψε» τη Λάρισα, έρχονται βροχές και καταιγίδες, που θα διαρκέσουν μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Ήδη τα πρώτα δείγματα των ακραίων καιρικών φαινομένων, εν μέσω καλοκαιριού, ξεκίνησαν χθες από τα παράλια του νομού Λάρισας, όπου κατά τις απογευματινές ώρες ξέσπασε μπουρίνι προκαλώντας καταστροφές και προβλήματα.

Ο δυνατός άνεμος «σάρωσε» τις παραλιακές περιοχές, δημιούργησε αμμοθύελλες και προκάλεσε πτώσεις μεγάλων δέντρων στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

Συγκεκριμένα, πλάτανος έπεσε πάνω σε δίκτυο της ΔΕΗ, σε σημείο μεταξύ της Άνω και της Κάτω Σωτηρίτσας, με αποτέλεσμα να κοπεί η παροχή ρεύματος σε όλη την περιοχή της παραλίας Σωτηρίτσας, ενώ Λεύκα, πάνω από πέντε μέτρα, έπεσε σε πεζοδρόμιο της παραλίας Σωτηρίτσας, στην περιοχή του ΟΤΕ.

Τι ίδιες ώρες, φωτιά ξέσπασε στην παραλία Αγιοκάμπου, σε σημείο της αμμουδιάς, κοντά στη γέφυρα Καλατράβα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, την είχε ανάψει κάτοικος της περιοχής για να κάψει τα χόρτα στην παραλία. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχημα της οποίας ανταποκρίθηκε άμεσα και έσβησε τη φωτιά.

Κάδοι απορριμμάτων αναποδογύρισαν, σκουπίδια σκορπίστηκαν στις αμμουδιές και στον παραλιακό δρόμο, ενώ καταστροφές παρατηρήθηκαν σε κατασκευές τόσο στην παραλία και στο λιμενικό καταφύγιο Αγιοκάμπου.

Γενικά, όλος ο παραλιακός άξονας, θύμιζε χθες «τοπίο στην ομίχλη», το οποίο προβλέπεται να παραμείνει ίδιο και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα, ακραία καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από σήμερα και στη Λάρισα και θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα αναφέρει ότι: «Από σήμερα Τρίτη, στη Λάρισα, θα επικρατεί συννεφιά, η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 32 μέχρι και 33 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη θα πέσει ακόμη και στους 18 βαθμούς Κελσίου. Μπόρες προβλέπονται στα ορεινά.

Όμως αύριο Τετάρτη, από το μεσημέρι και μετά, θα εκδηλωθούν μπόρες στη Λάρισα και γενικά στα πεδινά, ενώ θα ξεσπάσουν με μεγάλη ένταση και στις παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας.

Παράλληλα θα παρατηρηθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ενώ θα μειώνονται σταδιακά από την Παρασκευή 27 Ιουλίου, μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου».

Χθες, στη Λάρισα, το θερμόμετρο άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αίσθηση της ζέστης ήταν μεγαλύτερη, λόγω του νοτιοδυτικού ανέμου (λίβα).

Της Λένας Κισσάβου

Ανεμοθύελλα

στον Πλαταμώνα

Έντονη ανεμοθύελλα και στην περιοχή του Πλαταμώνα με το ξαφνικό μπουρίνι να χτυπάει ολόκληρη την περιοχή χθες το απόγευμα. Όλα άρχισαν ξαφνικά με δυνατό αέρα ο οποίος  ξερίζωσε δένδρα,  παρέσυρε στο πέρασμά του τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες από τις παραλίες, έσπασε τζαμαρίες  και   η θάλασσα   φούσκωσε ξαφνικά προκαλώντας μεγάλα κύματα βάζοντας σε κίνδυνο τους λουόμενους οι οποίοι έτρεχαν αλαφιασμένοι να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης. Μετά την έντονη ανεμοθύελλά ξέσπασε καταιγίδα. Μέχρι αργά το βράδυ επαγγελματίες και παραθεριστές προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ξαφνικό έντονο καιρικό φαινόμενο και να περιμαζέψουν τις περιουσίες τους.

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass