Λαρισαίοι «ταξιδεύουν» στην Υδρόγειο

Υπεύθυνοι ενός ξεχωριστού εκπαιδευτικού πολύγλωσσου προγράμματος

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2018 18:16
Οι Λαρισαίοι υπεύθυνοι του προγράμματος «Μεσόγειος» εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Τσούκη και Στέργιος Τάτσιος Οι Λαρισαίοι υπεύθυνοι του προγράμματος «Μεσόγειος» εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Τσούκη και Στέργιος Τάτσιος

Το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» μετά από σειρά επιτυχημένων παραστάσεων και μουσικών αφιερωμάτων σε φημισμένους Έλληνες συνθέτες και σε ξενόγλωσσα τραγούδια που έδωσε από τη δημιουργία του τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2018 σε διάφορες

μουσικές σκηνές και πολυχώρους πολιτισμού της Αττικής και άλλων νομών της Ελλάδος (μεταξύ των οποίων 2 φορές στη Λάρισα και στην Ελασσόνα τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2016), ολοκλήρωσε με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος (2017 -18) την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπόνησε τον Αύγουστο του 2016 και εγκρίθηκε από το ΙΕΠ και το ΥΠΠΕΘ με την ονομασία «Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στην Υδρόγειο», σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-17. Ειδικότερα, αυτό το εκπαιδευτικό – μουσικοκινητικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε συνολικά από το 2016 ως το 2018 σε 46 σχολικές μονάδες, ιδρύματα και νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων σε μαθητές της πόλης Καλούγκα της Ρωσίας και σε μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου της Μπισκέκ, πρωτεύουσας του Κιργιστάν. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο γεγονός ότι στις 13 Ιουνίου 2018 παρουσιάστηκε στο Δ. Σ. Καπανδριτίου -υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Τσούκη και με τη συμμετοχή του δρ. Στέργιου Τάτσιου- ένα μέρος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος από 12 τμήματα του εκεί Δημοτικού Σχολείου, μετά από τρίμηνη προετοιμασία και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μονάδας. Με την παρουσίαση εκεί του εκπαιδευτικού προγράμματος επιτεύχθηκε ένα πανελλήνιο, ένα ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δηλαδή σε κανένα σχολείο του κόσμου δεν παρουσιάστηκε ως τώρα κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τραγούδια ερμηνευμένα από τους μαθητές του σε 11 διαφορετικές γλώσσες.
Οι εκπαιδευτικοί και μουσικοί Αλεξάνδρα Τσούκη και Δρ Στέργιος Τάτσιος -με ρίζες αντιστοίχως από το Συκούριο και τη Σπηλιά Λαρίσης - που αποτελούν το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» ταξίδεψαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων -όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους - σε όλη την Υδρόγειο, ερμηνεύοντας τραγούδια σε 22 διαφορετικές γλώσσες, με μία ιδιαίτερη προσέγγιση, γεμάτη μουσική, ενθουσιασμό, ενέργεια, ευαισθησία και ξεχωριστό μεράκι.
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπλουτισμένο – με 28 συνολικά γλώσσες και διαλέκτους - και ανανεωμένο, εστάλη προς έγκριση στο ΥΠΠΕΘ για το νέο σχολικό έτος 2018 -19 (και τρίτη συνεχόμενη περίοδο). Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι τα μέλη του μουσικού ντουέτου συμμετείχαν από κοινού έως σήμερα σε συναυλίες σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (στην Πάτμο το 2013) και στο εξωτερικό (στη Βουλγαρία το 2013 και στην Αίγυπτο το 2014), ενώ ως μουσικό ντουέτο έδωσαν δύο επιτυχημένες συναυλίες σε μουσικές σκηνές του Παρισιού στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass