«Θερμό» δημοτικό συμβούλιο στην Αγιά

* Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ: «ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΖΩΑ» * ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ «ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 22:05

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, τόσο μεταξύ δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και μείζονος μειοψηφίας, όσο και μεταξύ του δημάρχου και προέδρου χωριού που θέλησε να εκφράσει παράπονα προς τη Δημοτική Αρχή.

Στην πρώτη περίπτωση ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας, Βασίλης Λέτσιος, στράφηκε εναντίον των συμβούλων του «Δωτίου Πεδίου», παράταξης που ηγείται ο κ. Καλαγιάς, για αποστολή και δημοσίευση επιστολής τους στα τοπικά ΜΜΕ με την οποία, όπως είπε, τον κατηγορούσαν για το αν ήταν ηθικό το ότι η σύζυγός του πλειοδότησε σε δημοπρασία δημοτικού παραλιακού αναψυκτηρίου στη Σωτηρίτσα.

Ο κ. Λέτσιος είπε ότι η σύζυγός του συμμετείχε σε μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία επί ίσοις όροις με κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της ως επιχειρηματίας, είπε πως τριάντα χρόνια τώρα ο ίδιος στα κοινά δεν επιχείρησε ποτέ να τη «βολέψει» κάπου, αλλά την άφησε να «παλεύει» στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτήρισε την επίθεση συκοφαντική προς το πρόσωπό της με άθλια υπονοούμενα για τη σοβαρότητά της ως επιχειρηματία, ενώ στράφηκε ιδιαίτερα κατά των δημοτικών συμβούλων Ιωάννη Αναστασίου και Αθανάσιου Τριανταφύλλου λέγοντάς τους πως κρίνουν την ηθική στάση κάποιου κατά το δοκούν, κατηγορώντας, τον μεν πρώτο, πως η οικογένειά του «πήρε με τον τρόπο που πήρε δημοτικές εκτάσεις στην παραλιακή ζώνη της Σωτηρίτσας», τον δεύτερο πως «έχει κλεμμένα 3,5 στρέμματα δημοτικής έκτασης και τα εκμεταλλεύεται παρανόμως» επίσης στη Σωτηρίτσα. Ολοκλήρωσε δε λέγοντας «Επιστρέψτε εσείς, λοιπόν, τα κλεμμένα, κι εγώ αμέσως θα πείσω τη γυναίκα μου ν’ αφήσει το αναψυκτήριο».

Η απάντηση του κ. Καλαγιά ήταν ότι «το ηθικό πηγάζει μέσα από τις αξίες που έχει ο καθένας» ερχόμενος, μάλιστα, σε μια λεκτική αντιπαράθεση με τον δήμαρχο για τις καταπατήσεις του αιγιαλού στη Βελίκα. Οι κύριοι Τριανταφύλλου και Αναστασίου μίλησαν για πολιτική κριτική και όχι επίθεση στη σύζυγο του κ. Λέτσιου, για κακή επιλογή στον χρόνο δημοπρασίας του ακινήτου, εξ’ ου και η αναφορά τους περί ξεπουλήματός του στην επιστολή, τόνισαν πως δεν είναι ηθικό ο κ. Λέτσιος να συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή και στη διαδικασία δημοπρασίας όντας σύζυγος της πλειοδότριας και τον κατηγόρησαν πως προκειμένου το αναψυκτήριο να έρθει στην οικογένειά του δυσφημούσε αυτό σε όποιον παρουσιαζόταν για να το νοικιάσει. Ο κ. Αναστασίου έδειξε παραξενεμένος για όσα ελέχθησαν για έκταση που κατέχει στη Σωτηρίτσα, ενώ ο κ. Τριανταφύλλου για τη δική του έκταση προέτρεψε τον Δήμο Αγιάς να του κάνει μήνυση και στο δικαστήριο να αποδειχθεί ποιος πράγματι έχει δίκιο λέγοντας, μάλιστα, στον κ. Λέτσιο πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και ρωτώντας τον ταυτόχρονα, αφήνοντας υπονοούμενα για παρανομίες, στα τριάντα χρόνια που συμμετέχει στη διοίκηση της περιοχής, πόσα ανταλλακτήρια και πόσα συμβόλαια έχει υπογράψει.

ΙΑΤΡΕΙΟ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στη δεύτερη περίπτωση ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δήμητρας, Βασίλης Πλατής, ζήτησε τον λόγο και σε έντονο ύφος αναφέρθηκε σε προβλήματα της περιοχής του.

Ρώτησε, λοιπόν, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια μεταφοράς του Αγροτικού Ιατρείου Δήμητρας από το πρώην Δημαρχείο Λακέρειας και νυν Κοινοτικό Κατάστημα σε άλλη αίθουσα, που έχει βρεθεί και αποδεχθεί ακόμη και η γιατρός, ώστε οι δύο υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δημιουργούνται προστριβές με τους δημότες που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Αναφέρθηκε στην αποκομιδή των σκουπιδιών καταγγέλλοντας ότι γίνεται κάθε δεκαπέντε μέρες και ότι οι κάδοι δεν πλένονται ποτέ και δεν μπορεί, πια, να τους πλησιάσει άνθρωπος από τη βρώμα που αναδύουν, αναρωτώμενος, μάλιστα, πώς μπορεί αυτό να συμβαίνει μέσα στο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και μήπως τελικά η Δημοτική Αρχή τούς θεωρεί ζώα και όχι δημότες της. Το τρίτο θέμα που έθεσε στον δήμαρχο ήταν αυτό της γενικότερης καθαριότητας στο χωριό του ρωτώντας τον πώς μπορεί να καθαριστεί ένα μεγάλο χωριό σαν αυτό της Δήμητρας με μόλις 400 ευρώ δαπάνη από τον Δήμο για ημερομίσθια εργατών λέγοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά «500 ευρώ μας δίνατε ετησίως, 400 μας δίνετε τώρα. Τι μεροκάματα να πρωτοπληρώσεις μ’ αυτά τα χρήματα; Εκτός κι αν θέλετε εμείς οι ίδιοι σαν πρόεδροι να γίνουμε χαμάληδες, που δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να γίνουμε».

Διερωτήθηκε γιατί δεν του έχει σταλεί κανείς ως τώρα εργάτης καθαριότητας από αυτούς που με οχτάμηνη σύμβαση παίρνει ο Δήμος, ενώ κατήγγειλε, επίσης, πως ενώ έχουν μαζευτεί σωρός τα κομμένα κλαδιά και χόρτα σε συγκεκριμένο σημείο εδώ και καιρό, κανείς δεν ελέησε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να στείλει ένα όχημα να τα μαζέψουν από εκεί. Ακόμη κατηγόρησε ανθρώπους του δημάρχου, δημοτικούς συμβούλους, ότι δεν είναι συνεργάσιμοι, «δεν ανταποκρίνονται ποτέ στις εκκλήσεις μου ή σε αιτήματά μου» και εξέφρασε το παράπονο πως παρότι πριν λίγα χρόνια η Δήμητρα ήταν πρωτεύουσα Δήμου, με τη Λακέρεια να διαθέτει έναν μεγάλο στόλο αυτοκινήτων και μηχανημάτων, τώρα πια δεν μπορεί να βρει ούτε τσαπάκι για να κάνει εργασίες που χρειάζονται στο χωριό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, επίσης σε πολύ υψηλούς τόνους, για το θέμα της αποκομιδής ζήτησε από τους υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους να αναζητηθεί αν πράγματι αληθεύουν τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος και για το ζήτημα της καθαριότητας υποστήριξε ότι τα 400 ευρώ είναι αρκετά για να καθαριστεί ένα χωριό σαν τη Δήμητρα δίνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα το Στόμιο, όπου ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμος και το καθάρισε με το ίδιο ποσό. Είπε, επίσης, πως στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων δίδονται 1.000 ευρώ για καθαριότητα και αποψίλωση, αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί οχταμηνιτών λέγοντας πως αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν έχει στη διάθεσή του ούτε έναν, ενώ ξεκαθάρισε ότι την καθαριότητα της Δήμητρας θα την αναλάβει πλέον ο Δήμος, αφού διαπιστώνει ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να το κάνει με τα χρήματα που του δίνονται. Τέλος, με έντονο ύφος ζήτησε από τον πρόεδρο να είναι προσεκτικότερος όταν μιλάει για συνεργάτες του, ενώ για τα μηχανήματα inverter τόνισε πως το κόστος τους είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά του Δήμου και επισήμανε πως η μελέτη του έργου δεν είχε να κάνει με τον Δήμο Αγιάς, πως δεν είχε προβλεφθεί η ηλεκτροδότησή του, τα υπέρογκα έξοδα της οποίας επωμίστηκε εν τέλει ο Δήμος Αγιάς, και πως από το έργο εισπράττει ο ΤΟΕΒ κι όχι ο Δήμος.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε τη στιγμή των διαπληκτισμών μεταξύ αντιδημάρχου και δημοτικών συμβούλων, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Μπεϊνάς, δείχνοντας έντονα τη δυσαρέσκειά του για την ποιότητα του πολιτικού λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass