«Ξέχασαν» το Κόκκινο Νερό από το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 22:30

Παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς, Πλατιάς Άμμου, κ. Βασίλη Ευθυμίου, σήμερα στην «Ε» με παράπονα και κριτική, τόσο του ίδιου αλλά και των 150 επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο κ. Ευθυμίου αρχικά σημειώνει ότι: «Για άλλη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου φεστιβάλ πολιτισμού με θέα το Αιγαίο». Ένα φεστιβάλ που έχει ως στόχο να διασκεδάσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νόμου μας, προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμά μας. Παρουσιάζοντας την περιοχή μας ως έναν ξεχωριστό τόπο διακοπών, εντάσσοντας τον στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των παραλίων του Ν. Λαρίσης και της Θεσσαλίας».

«Αυτά και πολλά άλλα ωραία διαβάζουμε -λέει ο κ. Ευθυμίου- από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε αν ζούμε όντως σε αυτήν την περιοχή και αν οι χιλιάδες αλλοδαποί και ημεδαποί επισκέπτες που επιλέγουν το Κόκκινο Νερό για τις διακοπές τους διαμένουν σ' αυτό ή σε κάποιο άλλο... μέρος. Διαφορετικά δεν εξηγείται η εξαφάνιση της περιοχής μας από τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλίας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής μιλούν για αδιαφορία των διοργανωτών για τη συμμετοχή των επισκεπτών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που δεν ταιριάζει με τις προσπάθειες των επαγγελματιών να προσελκύουν κάθε χρόνο περισσότερους επισκέπτες.

Επίσης ο κ. Ευθυμίου σημειώνει ότι: «Προσπαθούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα στα χρόνια της κρίσης να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Δυστυχώς σε αυτήν την προσπάθεια μόνο εμπόδια συναντούμε, μερικές φορές μπορεί να είναι οικονομικά, όπως η φορολογία ή η έλλειψη χρηματοδότησης, άλλες φορές μπορεί να είναι φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, τώρα όμως μάθαμε ότι υπάρχουν και πολιτιστικά εμπόδια. Εύλογη απορία, γιατί η περιοχή μας μπορεί να μην εμφανίζεται στον πολιτιστικό χάρτη, φαίνεται όμως στον οικονομικό μέσα από τα χαράτσια και την είσπραξη κάθε λογής τελών που μπορεί να βάλει ο νους. Επόμενο είναι να αναμένουμε μια αναγνώριση της συμβολής μας στην τουριστική ανάπτυξη και μια προσπάθεια ικανοποίησης της επιλογής των επισκεπτών της περιοχής μας».

Τέλος ο κ. Ευθυμίου καταλήγει στο ότι χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς, αντίθετα μάλιστα επιδίωξη είναι η καλή συνεργασία, έστω και την ύστατη στιγμή να προσθέσουν στο πρόγραμμα και την περιοχή του Κόκκινου Νερού ευρύτερα στις εκδηλώσεις. Μια περιοχή που είναι πρώτη στον νομό Λάρισας σε έλευση συναλλάγματος και τουριστών από το εξωτερικό.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass