Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 16:02

Παρακλήσεις στον Αγιο Νικόδημο των δασκάλων

Από την Ερανική Επιτροπή του υπό ανέγερση ιερού ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτη του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ» στο Λιτόχωρο, ανακοινώνεται ότι θα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου θα τελούνται καθημερινά και ώρα 7.30 μ.μ. παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Οι παρουσίες του μητροπολίτη Τιμόθεου

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ., θα χοροστατήσει στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου, θα μεταβεί στην πόλη της Λάρισας για να μετάσχει στην Θεία Λειτουργία και στο τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Το απόγευμα στις 7:30 μ.μ., θα προστεί της υποδοχής του Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων Αγίων μας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Βαμβακούς Φαρσάλων. Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού.

 

Στην 1η Στρατιά ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μεθαύριο Κυριακή 5 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στεφανοβικείου, όπου μετά τον πανηγυρικό εσπερινό θα προεξάρχει της λιτανείας που θα ξεκινήσει οπής 9:45 μ.μ.

 

Πανηγυρίζει ο ι.ν. Τιμίου Προδρόμου

Πανηγυρίζει και φέτος ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου και το ιερό παρεκκλήσι του, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται πάνω από το χωριό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μεθαύριο Κυριακή 5 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί όρθρος και Θεία λειτουργία.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου π. Βασίλειος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass