Εξετάσεις οδήγησης με το σταγονόμετρο

* ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ 300 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018 22:05

Στο αμήν έχουν φτάσει υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του νομού Λάρισας, που εδώ και 3 χρόνια περιμένουν να λυθεί το θέμα με τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις για επίλυση του ζητήματος από τους αρμοδίους, το πρόβλημα όχι απλά δεν βρίσκεται κοντά στη λύση του, αλλά αυτή την περίοδο έχει επιδεινωθεί. «Οι εξετάσεις γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο κόσμος διαμαρτύρεται και εμείς όσο και να θέλουμε, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Πλέον δεκάδες πολίτες είναι σε καθεστώς ομηρίας και ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις επείγονται να δώσουν εξετάσεις για να βγάλουν το δίπλωμά τους είτε γιατί το θέλουν για να εργαστούν, είτε γιατί φεύγουν για σπουδές, είτε γιατί μετακομίζουν στο εξωτερικό, εμείς βρισκόμαστε με δεμένα τα χέρια. Κάνουν οι άνθρωποι τα μαθήματά τους και δεν μπορούν να εξεταστούν» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας κ. Απόστολος Καραφύλλης.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκονται σε αναμονή πάνω από 300 άτομα για να δώσουν εξετάσεις και με τα μέχρι τώρα δεδομένα από τις Επιτροπές Εξετάσεων που γίνονται μπορούν να εξυπηρετηθούν περίπου 14 άτομα ανά εβδομάδα. Η αναμονή αυτή, όπως είναι λογικό, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και στις Σχολές Οδηγών όπως λέει ο κ. Καραφύλλης, αφού δυσχεραίνεται το έργο τους. «Όση διαφήμιση και να κάνουμε, όσους μαθητές και να έχουμε, πώς να δουλέψουμε αν δεν μπορούμε να τους εγγυηθούμε πότε θα δώσουν εξετάσεις. Είμαστε ο μοναδικός κλάδος ιδιωτικού τομέα που για να δουλέψει εξαρτάται από το φιλότιμο των δημοσίων υπαλλήλων» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραφύλλης.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και όπως τονίζει ο κ. Καραφύλλης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά από υπουργική απόφαση, η αποζημίωση-επίδομα που λάμβαναν οι υπάλληλοι που εκτός του ωραρίου τους βρίσκονταν στις επιτροπές των εξετάσεων, με την οποία ορίζονταν ως αποζημιώσιμες-επιπλέον του ωραρίου-μόνο 6 ώρες(αναδρομικά τα οποία δεν έχουν καταβληθεί).«Το λιγοστό προσωπικό σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές άδειες έχει διογκώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και ενώ είχαμε δεσμεύσεις από την Περιφέρεια οι εξετάσεις να γίνονται εντός του ωραρίου 7 με 9 το πρωί και όχι 3 το μεσημέρι που γίνονται, αυτό για κάποιο λόγο δεν προχώρησε. Από την πλευρά της η Διεύθυνση Συγκοινωνιών κάνει ό,τι μπορεί αλλά δεν είναι αρκετό» λέει ο κ. Καραφύλλης.

Καταλήγοντας ο κ. Καραφύλλης τονίζει: «Είμαστε σε αδιέξοδο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα γιατί ο κόσμος ταλαιπωρείται και εμείς γινόμαστε δέκτες των παραπόνων τους που μέρα με τη μέρα πληθαίνουν».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass