«Δεν θα επιτρέψουμε ρήγμα στη θεσσαλική συνείδηση»

* Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 22:15

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δημιουργήσει ρήγμα στη θεσσαλική συνείδηση, την οποία δημιουργήσαμε με κόπο και αίμα.

Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς η διαχείριση των θεμάτων της Παιδείας πρέπει να διέπεται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι από τακτικισμούς και εξυπηρετήσεις».

Αυτά δηλώνει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μεθαύριο Πέμπτη στη Λάρισα για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου και καταλήγει: Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο του αύριο, σύγχρονο, το οποίο να δημιουργεί αποφοίτους περιζήτητους στην αγορά εργασίας και θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών και για την καλύτερη ενημέρωση του υπουργού Παιδείας, ο περιφερειάρχης απέστειλε επιστολή, με την οποία ενημέρωνε την ηγεσία του Υπουργείου για τα έργα και τη βοήθεια που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στην Παιδεία γενικότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή Αγοραστού «σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας 17 έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ. Από το 2011 και μέχρι σήμερα έχουν κάνει πρακτική άσκηση 225 σπουδαστές των ΤΕΙ, 123 σπουδαστές των ΑΕΙ και 17 σπουδαστές του ΙΕΚ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έχουμε υποστηρίξει με Letter of support το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε 10 σχετικά προγράμματα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «INTERREG EUROPE GREENHOUSES», με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επικεφαλής εταίρο το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Λόγω αδυναμίας του Πανεπιστημίου να καταβάλει την ίδια συμμετοχή για ευρωπαϊκά προγράμματα η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί το συνολικό ποσό των 320.358 ευρώ για δύο προγράμματα.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε χρηματοδοτήσει, σχεδιάσει και κατασκευάσει, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, 99 έργα σχολείων, νηπιαγωγείων, προμήθειας εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το άμεσο μέλλον από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έχουμε εξασφαλίσει 7 εκατ. ευρώ για νέα έργα (υποδομές και εξοπλισμό) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ έχουμε 11,25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας αποκλειστικά για δράσεις RIS3, στην οποία συμμετέχουν πολλά μεικτά σχήματα, 47,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ κατά προτεραιότητα σε δράσεις RIS3 και 3,125 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της πρόσβασης σε ΤΠΕ, κατά προτεραιότητα σε δράσεις RIS3».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass