ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

«Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός»

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015 8:03

 

«Ο χειρότερος εχθρός είναι ο φόβος. Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Κατανοούμε τους ανθρώπους που φοβούνται και πιστεύουν ότι με το να πουν ΝΑΙ στους δανειστές, θα έχουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη ασφάλεια. Αυτό όμως είναι ψέμα. Στα μνημόνια δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια, υπάρχει ακριβώς το αντίθετο για τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου».

Με αυτά τα λόγια επισήμανε την αναγκαιότητα του «ΟΧΙ» στο κυριακάτικο δημοψήφισμα η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη που μίλησε στη χθεσινή συγκέντρωση του κόμματος στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε αρχικά ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης ο οποίος εστίασε στα σκληρά μέτρα που θέλησαν να επιβάλλουν τελεσιγραφικά οι Θεσμοί στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, «αν τα πράγματα ήταν, όπως θα έπρεπε, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα καλούνταν να αποφασίσει με την ψήφο του ελεύθερα την Κυριακή, εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το τελεσίγραφο το οποίο κατέθεσαν οι Θεσμοί στο Eurogroup της 25/6/2015.

Να αποφασίσει χωρίς φόβο, αλλά με ευθύνη για την αποδοχή ή μη του επαίσχυντου σχεδίου Συμφωνίας, επιλέγοντας ξεκάθαρα, αν θα επιστρέψουμε στις λογικές της διαμόρφωσης της πολιτικής ζωής της χώρας από τις κάθε λογής τρόικες ή αν θα πάμε μπροστά, με καθοδηγητή τον ίδιο τον λαό.

Κατά πόσο είναι εφικτό την επόμενη Κυριακή να αποφασίσουμε για τα παραπάνω υπεύθυνα, συνειδητά, σαν κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, όταν οι δανειστές και οι ντόπιοι εκφραστές τους μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο με την πιστωτική ασφυξία και τη στρατηγική στραγγαλισμού της κοινωνίας, όταν τα ΜΜΕ παραπληροφορούν το κοινό και δημιουργούν καταστάσεις πανικού και τρομοκρατίας, όταν σ’ αυτά προστίθενται τράπεζες, κόμματα και «φιλοευρωπαϊκού» τύπου αγανακτισμένοι.

Είναι σαφές πως όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλοστημένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, ένα «σιωπηλό πραξικόπημα» που αποσκοπεί στην αποκαθήλωσή της για να μην μπορέσει αυτή να λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα διεθνώς και, έπειτα από λίγο χρόνο, να βρει και συμμάχους στο επίπεδο των ηγεσιών των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς αναμένονται πολιτικές εξελίξεις και διαφοροποιήσεις στις χώρες της Ευρώπης.

Στόχος είναι να εξευτελιστεί η κυβέρνηση και κατόπιν να πέσει, ώστε να χρησιμεύσει αυτό ως «παραδειγματισμός» για άλλες χώρες και άλλες κοινωνίες.

Η απάντηση είναι πως είναι εφικτό. Μπορούμε να απαντήσουμε ότι δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας και τον βιασμό της εθνικής κυριαρχίας μας από τους εταίρους μας μ΄ ένα βροντερό όχι στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που τέθηκε παραπάνω και όχι στις συνθήκες πανικού που προσπαθούν να μας δημιουργήσουν».

Η ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

Από την πλευρά της η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη αναφέρθηκε καταρχήν στη μακρά διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές που ξεκίνησε μετά τη σαφή εντολή που πήρε στις 25 Ιανουαρίου για τερματισμό της λιτότητας και των προγραμμάτων οικονομικής εξόντωσης της κοινωνίας.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι δανειστές, έχοντας ως σαφή στόχο να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή να την ταπεινώσουν, κάθε φορά που υπήρχε μια ελληνική πρόταση σκλήραιναν ακόμα περισσότερο τα μέτρα που ζητούσαν. Ακόμα και στις προτάσεις της κυβέρνησης που είχαν υποχωρήσεις, χωρίς να ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους κ.λ.π. αλλά σε αυτούς που μπορούσαν να πληρώσουν έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη και κυνική».

Στη συνέχεια η κ. Διώτη ανέφερε ότι οι δανειστές, «είναι σαφές ότι πάνε να υλοποιήσουν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης στην Ελλάδα και να ρίξουν την κυβέρνηση. Μαζί τους έχει συνταχθεί όλο το εγχώριο πολιτικό σύστημα και όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Η τρομοκρατία της τηλεόρασης και των εφημερίδων έχει ξεπεράσει κάθε όριο κι αυτό γίνεται από τους ίδιους ανθρώπους που γονάτισαν τον ελληνικό λαό και θέλουν να πάρουν κι άλλα».

Και η βουλευτής κατέληξε ότι «ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις και θα αναγκάσει τους δανειστές στις αναγκαίες υποχωρήσεις.

Το δημοψήφισμα δεν είναι διχαστικό. Διχαστικός είναι ο τρόπος που πάνε να το παρουσιάσουν, ότι δηλαδή το ΟΧΙ είναι έξοδος από την Ευρώπη. Διχαστικό επίσης είναι το ίδιο το μνημόνιο που προτείνουν, χωρίς μάλιστα να βάζουν μέσα καμιά ρύθμιση για το χρέος.

Με την πίεση του δημοψηφίσματος υποχωρούν σε κάποια βασικά πράγματα. Γι’ αυτό έχει σημασία ένα επιπλέον ΟΧΙ. Θα έχουμε ένα ισχυρό επιχείρημα για το ποια μέτρα δεν μπορούν να περάσουν ούτε από αυτή την κυβέρνηση αλλά ούτε και από οποιαδήποτε άλλη. Γιατί ένα μαζικό ΟΧΙ είναι δεσμευτικό.

Αν ο λαός επιλέξει το ΝΑΙ, η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και θα παραιτηθεί. Όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού. Είναι πρωθυπουργός για να υπηρετήσει λαϊκά συμφέροντα».

Τη χθεσινή συγκέντρωση άνοιξε ο συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Σαμαράς και εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Μπάμπης Παπασπύρος.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass