Ενα βήμα πριν την πολεοδόμηση στα Μεσάγγαλα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 22:10

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέλευση παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε αρχικά στο οικιστικό σημειώνοντας ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Τεμπών η εκπόνηση τριών μελετών που θα ενσωματωθούν στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Οι δύο μελέτες που αφορούν στα περιβαλλοντικά και την τοποθέτηση του εποχικού πληθυσμού έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ η γεωλογική μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς έχουν γίνει 6 δοκιμαστικές τομές και αναλύσεις εδαφών ενώ οι χάρτες γεωτεχνικών μελετών έχουν ολοκληρωθεί.

Με την έγκριση αυτών των τριών μελετών, είπε ο κ. Κολλάτος, θα υπάρξει ενσωμάτωση στη ΣΜΠΕ, η οποία στη συνέχεια συμπεριλαμβάνεται στο ήδη εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ και εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω περνάμε στο στάδιο της πολεοδόμησης. Συγκεκριμένα είναι προς πολεοδόμηση 2.660 στρέμματα εκ των οποίων αν αφαιρέσει κανείς τις εκτάσεις που βρίσκονται σε παράκτιο χώρο, τις προστατευόμενες περιοχές NATURA, ρέματα, λίμνες και κοινόχρηστους χώρους, τα προς πολεοδόμηση στρέμματα είναι περίπου 1.600.

Επίσης αναφέρθηκε στην κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών (Υποδομών και Περιβάλλοντος) ο κόμβος θα ολοκληρωθεί μετά τη θέσπιση αναλογικών διοδίων. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί από την κοινοπραξία, οι απαλλοτριώσεις έχουν συντελεσθεί και απομένει η παράδοση της μελέτης από την κοινοπραξία στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.

Και συνέχισε: «Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η μελέτη αυτή θα έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Αύγουστο του 2017, αλλά η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε. Κάνω για μια ακόμη φορά έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο, να πιέσει την κατασκευάστρια εταιρεία να παραδώσει τη μελέτη και στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Συμφωνήθηκε η ωρίμανση και η δημοπράτηση των μελετών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο των δύο Περιφερειών και αναμένεται μετά το Δεκαπενταύγουστο η επί τόπου συνάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες εκτέλεσης του έργου. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σε μια αυτονόητη επικοινωνία και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ακόμη, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τη θέση Καράβια έως και το Καστρί Λουτρό.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Στα ζητήματα της καθημερινότητας ο κ. Κολλάτος είπε ότι τώρα καταβάλλεται προσπάθεια επίλυσης θεμάτων που έχουν σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων, ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου να υλοποιείται το πρόγραμμα για πλύσιμο και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων από το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχει δικό μας πλυντήριο μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» ενώ προχωρήσαμε και στην προμήθεια 140 κάδων διαφόρων χωρητικοτήτων.

Με την κουνουποκτονία παρόλο που ξεκίνησε εγκαίρως, συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, υπήρξε ένα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να ξεφύγει κάποια γενιά εντόμων.

Έγινε ο καθαρισμός της παραλίας και εμφανίζει άλλη εικόνα.

 Ο Δήμος Τεμπών και φορείς – επαγγελματίες κλπ κατόρθωσαν να έχουν τρεις γαλάζιες σημαίες .

Αναφορά έγινε στην εργολαβία ύψους 180.000 ευρώ από τον Δήμο και μία από την Περιφέρεια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για αγροτική οδοποιΐα στη δημοτική ενότητα Κάτω Ολύμπου.

Η επάρκεια και η ποιότητα του νερού μετά το νέο δίκτυο και την αξιοποίηση της υδρευτικής πομόνας στη θέση ελαιοτριβείο κρίνεται ικανοποιητική. Προτεραιότητά μας είναι η πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες μας και η αντικατάσταση των φωτιστικων λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου Led.

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στις συνελεύσεις των Εξωραϊστικών Συλλόγων Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού, παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. Ο κ. Μανώλης στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης και προτεραιότητας, όπως η λύση του οικιστικού της παραλίας, η κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού, η κατασκευή γέφυρας για τη σύνδεση των οικισμών της παραλίας Αιγάνης με τα παράλια της Πιερίας στο ύψος των Νέων Πόρων, η άμεση αντικατάσταση του υπόγειου αγωγού ύδρευσης, η αναβάθμιση, η αξιοποίηση και ο εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου και θέματα καθημερινότητας που απασχολούν την περιοχή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass