Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 15:32

Ο εορτασμός της Παναγίας στο Καστρί Λουτρό

Αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης. Σήμερα Τρίτη, παραμονή της γιορτής, στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Μητρόπολης. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας στους δρόμους του οικισμού. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

*Την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των επιτρόπων που υπηρέτησαν στον εν λόγω Ιερό Ναό.

Παράκληση στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου

Καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, στις 6 το απόγευμα, θα τελείται η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου.

Παρακλήσεις στον Αγιο Νικόδημο των Δασκάλων

Από την Ερανική Επιτροπή του υπό ανέγερση Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτη του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός» στο Λιτόχωρο, ανακοινώνεται ότι θα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταύγουστου θα τελούνται καθημερινά και ώρα 7.30 μ.μ. παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πανηγυρίζουν ιεροί ναοί Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Κιλελέρ

Αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα χωριά Αρμένιο, Λοφίσκος, Μ. Μοναστήρι, Μεσοράχη και Μύρα του Δήμου Κιλελέρ.

Σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 7:30 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας εσπερινός. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της ιερής εικόνας.

Ανήμερα της εορτής, στις 7:30 π.μ., θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου.

 

Γιορτάζει η Παναγία στην Κουτσουπιά

Αύριο 15 Αυγούστου στην Κουτσουπιά πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σήμερα Τρίτη στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αύριο στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Κλειστά τα γραφεία της Μητροπόλεως

Εως την Παρασκευή 17 Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου στη Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο

Σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, παραμονή της Παναγίας θα ψαλεί εσπερινός με αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο Λάρισας.

Παρακλήσεις στην Παναγία του Αρμενίου

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Αρμενίου τελούνται καθημερινά και ώρα 7:30 μ.μ. οι ακολουθίες των Παρακλητικών Κανόνων της Θεοτόκου εναλλάξ κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας.

Στη Ζωοδόχου Πηγής ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου το πρωί, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass