Εκκληση - παρέμβαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Τεμπών Γ. Μανώλη

Επικίνδυνος ο παράδρομος Γυρτώνη - Κάτω Αιγάνη

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 16:25
Να αναλάβουν τις ευθύνες  τους οι εμπλεκόμενοι φορείς  και να απομακρυνθούν  τα βαρέα οχήματα από τον  παράδρομο Μακρυχωρίου  και Πυργετού – Κ. Αιγάνης, ζητά ο κ. Γ. Μανώλης Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι εμπλεκόμενοι φορείς και να απομακρυνθούν τα βαρέα οχήματα από τον παράδρομο Μακρυχωρίου και Πυργετού – Κ. Αιγάνης, ζητά ο κ. Γ. Μανώλης

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στους παραδρόμους που διασχίζουν τον Δήμο Τεμπών, αναφέρεται με δήλωσή του στην «Ε» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη» στον Δήμο Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.


Ο κ. Μανώλης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ως αντιπολίτευση η παράταξή του έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στους παραδρόμους που διασχίζουν τον Δήμο Τεμπών.
 Μιλά για έναν πραγματικό «Γολγοθά» που βιώνουν όσοι πολίτες κινούνται στους παραδρόμους που διασχίζουν τον Δήμο Τεμπών. Δρόμοι γεμάτοι παγίδες και κινδύνους και όσο για ασφάλεια λέξη… άγνωστη.
 Ο επικεφαλής της «Νέας Δύναμης» σημειώνει επίσης ότι χιλιάδες πολίτες διέρχονται στους συγκεκριμένους παράδρομους επί σειρά ετών, χειμώνα – καλοκαίρι και βιώνουν καθημερινά τραγικές καταστάσεις. Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων που δεν εκτελούν τοπικά δρομολόγια προσπαθώντας να μειώσουν τα έξοδά τους αποφεύγουν τα διόδια Μακρυχωρίου μέσω του παραδρόμου. Με αποτέλεσμα από τα βαρέα οχήματα ο παράδρομος Μακρυχωρίου να έχει υποστεί καθίζηση σε μήκος χιλιομέτρων.
Και ο κ. Μανώλης συνεχίζει στην παρέμβασή του στην «Ε»:
«Σε όλα αυτά προσθέστε και τα αγροτικά οχήματα (τρακτέρ και αγροτικά), γιατί μιλάμε για μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή και τα οχήματα είναι πάρα πολλά.
Αν και γενικά κυκλοφορούν στους αγροτικούς δρόμους, όμως δεν λείπουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες βγαίνουν από τους κάθετους δρόμους. Όλα αυτά, όπως γίνεται κατανοητό, δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.
Πολλά τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον δρόμο από το ύψος του κόμβου Γυρτώνης μέχρι το ύψος της Κάτω Αιγάνης. Τελευταία τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον κόμβο της Γυρτώνης.
Και για μία ακόμα φορά ερωτώ:
Γιατί τόση απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή;
Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να γίνει κάτι;
Γιατί, ενώ έχει ψηφισθεί νόμος απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους, αυτός δεν εφαρμόζεται;
Πολιτικοί, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό το χάλι που επικρατεί στον παράδρομο;
Σημαντικό «γεγονός» πάντως αποτελεί το ότι επιτέλους με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του παράπλευρου δρόμου που θα οδηγήσει την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός του οικισμού του Ευαγγελισμού».
Και ο κ. Μανώλης καταλήγει: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συνεχιζόμενη εγκληματική κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στους παράδρομους του Δήμου Τεμπών και εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, γιατί τότε…».

Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass