Με δυσκολίες η νέα αρχή των «Ενεργών Πολιτών»

ΛΟΓΩ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ, ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 22:00
Εξωτερική άποψη της νέας «Στέγης Αλληλεγγύης» των "Ενεργών Πολιτών" στη Λάρισα Εξωτερική άποψη της νέας «Στέγης Αλληλεγγύης» των "Ενεργών Πολιτών" στη Λάρισα

Αν και σε μικρότερο χώρο, που δεσμεύει την πλήρη ανάπτυξη των δράσεών τους, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μετακόμισαν στη νέα τους στέγη, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, προσπαθώντας να ξαναοργανωθούν.

Με σκοπό να είναι σε ετοιμότητα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και να καταφέρουν να συνεχίσουν κάθε δραστηριότητας, που έχουν καθιερώσει στο πρόγραμμά τους τα τελευταία χρόνια, ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους για μια νέα αρχή.

Όπως αναφέρουν στην «Ε», λόγω στενότητας του χώρου, καθώς αυτός αποτελείται από ισόγειο, υπόγειο και ένα πατάρι, θα περιορίσουν, με βαριά καρδιά, το κοινωνικό φροντιστήριο, καθότι λόγω της διαμόρφωσης του κτίσματος (πρώην βιοτεχνία ενδυμάτων), δεν υπάρχει δωμάτιο όπου τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν απερίσπαστα το μάθημά τους.

Εκτιμούν δε, ότι πιθανόν να καταφέρουν να λειτουργήσουν τμήματα φροντιστηρίου μόνο για μαθητές της Γ' Λυκείου, οι οποίοι έχουν ανάγκη βοήθειας, καθώς βρίσκονται σε μια κρίσιμη περίοδο, με πορεία στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε αυτά τα τμήματα θα συμμετέχουν οι μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που πέρυσι παρακολουθούσαν τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου.

«Είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις αυτά τα παιδιά, που σε έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νέα σχολική χρονιά, όταν οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στηρίξουν με ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που θα κληθούν να διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις», ανάφερε στην «Ε» το μέλος των Ενεργών Πολιτών κ. Εύη Καλούδη.

Η λύση που αναζητούν είναι να βρεθούν κάποιες ώρες και μέρες, όπου δεν θα υπάρχει άλλη δραστηριότητα στη νέα «Στέγη Αλληλεγγύης».

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δράσεις, προβλέπεται να συνεχιστούν τα εξής: το Δωρητήριο Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες, η Λέσχη Ανάγνωσης, ενημερωτικές ομιλίες για κοινωνικά θέματα, ομιλίες για την ψυχολογία, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η θεατρική ομάδα, η Τράπεζα παραδοσιακών σπόρων στο Αισθητικό Αλσος του Δήμου Λαρισαίων (μάλιστα η ομάδα που ασχολείται με την καλλιέργεια των φυτών πρόκειται να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή ανταλλαγής ελληνικών σπόρων που θα γίνει στην Ανατολή Αγιάς, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου), οι περιβαλλοντικές δράσεις (συλλογή πλαστικών καπακιών, τηγανέλαιου κ.ά.) οι ενημερώσεις στα σχολεία με θέμα τον εθελοντισμό, η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες (η πρώτη θα γίνει τον Οκτώβριο) κ.ά.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass