Πανηγυρίζει ο ι.ν. Οσίου Συμεών

Μεθαύριο Τετάρτη στη Ρευματιά Φαρσάλων

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 15:38

Πανηγυρίζει μεθαύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου στη Ρευματιά Φαρσάλων ο Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων, παρεκκλήσι του οποίου υπάρχει στον πρόναο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ρευματιάς Φαρσάλων.

Την παραμονή της εορτής αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου θα τελεστεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Ο Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων γεννήθηκε στο Βαθύρεμα της Αγιάς, μεταξύ των ετών 1480 και 1490. Αφού έγινε μοναχός, πήγε στο Άγιο Όρος. Από εκεί πήγε στο Πήλιο και στη θέση Φλαμούριο έκτισε μοναστήρι. Επί τριετία ασκήτευε ανυπόδητος και μονοχίτων σ’ όλες τις εποχές του χρόνου. Αφού τακτοποίησε τα της μονής του, ανέλαβε ιεραποστολικό έργο και γύριζε τον κόσμο. Ήλθε και στην Εύριπο (Χαλκίδα) κηρύττοντας τον λόγο του Θεού. Οι λόγοι του στη Χαλκίδα είχαν μεγάλη απήχηση. Πολλοί Τούρκοι που παρακολουθούσαν τις ομιλίες του έγιναν Χριστιανοί. Οι Άρχοντες τον συνέλαβαν, τον αλυσόδεσαν και ετοίμαζαν ξύλα για να τον καύσουν. Μεσολάβησε υπέρ του οσίου η μητέρα του Τούρκου Κεχαγιά. Ο Όσιος κλήθηκε σε απολογία. Ήταν τόσο πειστικός που τον απελευθέρωσαν. Επέστρεψε στη Μονή Φλαμουρίου όπου τον ακολούθησαν πολλοί Ευβοείς, που έγιναν μοναχοί. Εκοιμήθη στις 19 Απριλίου 1594. Η εύρεση της Αγίας Κάρας του γιορτάζεται στις 22 Αυγούστου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass