Οι αλλαγές στην κυκλοφορία Ι.Χ. στο κέντρο

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 15:08

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα τεθούν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές αλλαγές στην οδό Κύπρου με αφορμή τα έργα διαμόρφωσης των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων, που θα ανατρέψουν τα όσα ίσχυσαν μέχρι σήμερα στην κυκλοφορία επιβατικών αυτοκινήτων στο στενό κέντρο της Λάρισας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας εξέδωσε χθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τους επόμενους πέντε μήνες - το αργότερο έως την 31η Ιανουαρίου 2019 – αν και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας έχει διευκρινίσει στην «Ε» ότι έργο θα ξεκινήσει ταυτόχρονα (στις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ταχύτερα από το προβλεπόμενο, στη σύμβαση, διάστημα.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ. ισχύουν από την Παρασκευή 31-08-2018 έως και την Πέμπτη 31-01-2019 και αναλυτικά, προβλέπουν τα εξής:

Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στα τμήματα των οδών Βενιζέλου, από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων. Δήμητρας, από την οδό Βύρωνος έως την οδό Βενιζέλου και Φιλελλήνων, από την οδό Βενιζέλου έως την οδό Κύπρου.

Προσωρινή άρση της μονοδρόμησης στο τμήμα της οδού Κύπρου από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων. Η οδός Κύπρου στο συγκεκριμένο τμήμα της, θα είναι διπλής κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Απαγόρευση της δεξιάς στροφής της οδού Ολύμπου στη συμβολή της με την οδό Κύπρου όλων των οχημάτων, εκτός των Αστικών Λεωφορείων, Ταξί, Οχημάτων Φορτοεκφόρτωσης και Οχημάτων Έκτακτης Ανάγκης.

ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Διαχωρισμός των δύο προσωρινών, αντιθέτων κατευθύνσεων, κυκλοφοριακών ρευμάτων της οδού Κύπρου, από την οδό Ολύμπου έως την οδό Παπαναστασίου με την τοποθέτηση είτε στοιβαζόμενων μπαριέρων τύπου New Jersey, είτε διαχωριστικών μπαριέρων τύπου Strohg Wall, έτσι ώστε η κάθετη διάβαση των πεζών της οδού να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις σηματοδοτούμενες διαβάσεις (φανάρια).

Μεταφορά της πιάτσας των ταξί, από την οδό Ολύμπου στο τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την οδό Αμαλίας έως την οδό Ολύμπου.

ΑΜΑΛΙΑΣ

Απαγόρευση της αριστερής στροφής της οδού Αμαλίας στη συμβολή της με τις οδούς Βενιζέλου - 31ης Αυγούστου όλων των οχημάτων, εκτός των Αστικών Λεωφορείων, Ταξί, Οχημάτων Φορτοεκφόρτωσης και Οχημάτων Έκτακτης Ανάγκης.

Απαγόρευση της αριστερής στροφής της οδού Βενιζέλου στη συμβολή της με την οδό Ολύμπου όλων των οχημάτων, εκτός των Αστικών Λεωφορείων, Ταξί, Οχημάτων Φορτοεκφόρτωσης και Οχημάτων Έκτακτης Ανάγκης.

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Στο πλαίσιο των μέτρων, όπως σημειώνεται στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., η ενημέρωση των οδηγών θα γίνεται με πληροφοριακές πινακίδες σε όλες της οδούς πρόσβασης (Γεωργιάδου, Κύπρου, Αμαλίας, Παπαναστασίου, Παναγούλη, 23ης Οκτωβρίου, Λ. Κατσώνη, 31ης Αυγούστου) των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας για την εκτέλεση εργασιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass