Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 16:27

Γιορτάζει ο Αγ. Κοσμάς στον Νέσσωνα

Γιορτάζει ο Αγιος Κοσμάς του χωριού Νέσσωνα και σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και περιφορά της ιερής εικόνας. Αύριο Παρασκευή το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Γιορτάζει ο Αγ. Κοσμάς στα Ηπειρώτικα

Αύριο Παρασκευή 24 Αυγούστου εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού γιορτάζει ο υπόγειος ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, στη συνοικία Ηπειρώτικα της πόλης.

Σήμερα Πέμπτη το απόγευμα 23 Αυγούστου (παραμονή της εορτής) και ώρα 7:30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Αύριο στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 6:30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου πέριξ της συνοικίας Ηπειρώτικα. Η εξυπηρέτηση των πιστών γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο 4.

Γιορτάζει ο Αγ. Φανούριος

Πανηγυρίζει ο υπόγειος ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Την παραμονή, Κυριακή 26 Αυγούστου το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής τη Δευτέρα 27 Αυγούστου το πρωί στις 7:30 θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και θα διαβαστεί το Ύψωμα προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών θα διαβάζεται και η ευχή της φανουρόπιτας.

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Στις 27 Αυγούστου η εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνος στην πλατεία λαού, επειδή εκεί φυλάσσεται παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου, ως εξής: Κυριακή 26 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου. Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 7.15 το πρωί, ο Όρθρος του Αγίου Φανουρίου και η πανηγυρική Θεία λειτουργία. Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, ιερό ευχέλαιο και Παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Φανουρίου και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

Γιορτάζει ο ιερός ναός Τιμίου Προδρόμου Νέων Καρυών

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου γιορτάζει και πανηγυρίζει ο προσκυνηματικός ιερός ναός του Τιμίου Προδρόμου Νέων Καρυών την Αποτομή της τίμιας αυτού κεφαλής.

Την Τρίτη παραμονή της γιορτής και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία μετά Θείου κηρύγματος.

Το πρωί της Τετάρτης από τις 7 π.μ. – 10 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρικά ο Όρθρος, Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Το βράδυ της γιορτής περί ώρα 8:30 μ.μ. – 1 π.μ. θα τελεσθεί ιερή Αγρυπνία.

Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ

Η ενορία της Ζωοδόχου Πηγής πανηγυρίζει για τη γιορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάημερα της Παναγίας). Οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου: Ώρα 7 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας.

«Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί να προσέλθουν στις Πανηγυρικές Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου», αναφέρει ανακοίνωση της ενορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass