Η «πηγή» προσφοράς και αλληλεγγύης στη Λάρισα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 22:08

Ενεργοποίησε τον εθελοντισμό των πολιτών της Λάρισας, αφύπνισε συνειδήσεις, καλλιέργησε αισθήματα αλληλεγγύης και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα του Δήμου Λαρισαίων.


Ο λόγος για την «πηγή» τροφοδοσίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, που στηρίζει καθημερινά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της Λάρισας, και αποδείχθηκε ότι δεν αποτελεί απλά μια ακόμη στέγη κοινωνικής Δομής, αλλά την «πηγή» ενεργοποίησης ενός κύματος προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Η κεντρική αποθήκη του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στο Πολυκέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου, έχει αναδειχθεί σε κέντρο προσφοράς που τροφοδοτεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις προσφυγικές δομές τόσο της «Εστίας», όσο και του Κουτσόχερου, ενώ πολλές φορές στάθηκε αρωγός στις ανάγκες του Δημοτικού Γηροκομείου και των Νοσοκομείων της πόλης μας.
Ο χώρος της δεν στερεύει ποτέ από δωρεές πολιτών, τοπικών φορέων, Συλλόγων, εκκλησιαστικών ομάδων, ακόμη και εθελοντικών οργανώσεων του εξωτερικού (από Αγγλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Αυστρία) οι οποίες γνωρίζουν την ύπαρξή του και το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Δήμος Λαρισαίων.
Η καθημερινή της εικόνα θυμίζει κυψέλη, όπου κάποιοι συγκεντρώνουν τις προσφορές, άλλοι τις διαχωρίζουν σε είδος και άλλοι τις ταξινομούν ανά κατηγορίες.
Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Θεόδωρος Γαντζούδης και η κ. Δανάη Νατσιούλη από το πρόγραμμα «Εστία», βρίσκονται σε συνεχή δράση στηρίζοντας τη λειτουργία του.
Είναι οι πλέον κατάλληλοι να μας μιλήσουν για την ανταπόκριση που τυγχάνει από τον κόσμο. Ο κ. Γαντζούδης υποστηρίζει σχετικά: «Αυξάνονται σταδιακά οι προσφορές του κόσμου και μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η αύξηση προέρχεται από την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και πολλών εφήβων. Οι νέες ηλικίες δίνουν δυναμικό παρών στην προσφορά.
Μάλιστα, μια μέρα ήρθε ένα έφηβος 13-14 χρονών κρατώντας στο χέρι του ένα ζευγάρι παπούτσια. Τα παρέδωσε λέγοντας: «Είναι τα δεύτερά μου, πάρτε τα…».
Και η κ. Νατσιούλη προσθέτει: «Και στον εθελοντισμό επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό είναι νέοι άνθρωποι, που επιθυμούν να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν τον συνάνθρωπό τους».
Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, αυτή τη χρονική περίοδο, η κ. Νατσιούλη, αναφέρει ότι χρειάζονται βρεφικά είδη, και όποιος επιθυμεί να προσφέρει, μπορεί να τα πηγαίνει στην Κεντρική Αποθήκη του Δήμου, καθημερινά από τις 7.30 το πρωί μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι Δήμος Λάρισας ήταν ο πρώτος σε όλη τη χώρα που χάρη στην οργάνωση και στη διαχείριση των προσφορών αλλά και στην ανταπόκριση των πολιτών πραγματοποίησε αποστολή βοήθειας το 2016, στη Λέσβο για τις ανάγκες των προσφύγων, ενώ ήταν από τους πρώτους που απέστειλε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
«Το δίκτυο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων έχει ενεργοποιηθεί με υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο όπου χρειάστηκε…» δηλώνει στη «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και συμπληρώνει: «Η κεντρική αποθήκη αποτελεί τον βασικό πυλώνα του και βασικό εργαλείο για τη υλική βοήθεια που προσφέρεται στους πολίτες της Λάρισας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και σε όσους φιλοξενούνται στην πόλη μας.
Στα πρώτα της βήματα σημαντική ήταν η στήριξη εθελοντών της Λάρισας και συγκεκριμένα των Ενεργών Πολιτών και των Προσκόπων, οι οποίοι συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας όταν χρειαστεί ενισχυτική βοήθεια, όπως πρόσφατα στην αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.
Ο χώρος της είναι η «πηγή» που στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Λάρισας, με τις προσφορές των πολιτών της.
Φυσικά χωρίς την ενεργοποίησή τους δεν θα υπήρχε προσφορά και
σύμφωνα με την ανταπόκριση που έχουμε, διαπιστώνεται ότι η Δομή κινητοποίησε τους Λαρισαίους και έγινε το κίνητρο της ενεργοποίησής τους στον εθελοντισμό.
Αποδείχθηκε ότι εκτός από τον κοινωνικό της ρόλο διαμορφώνει
συνειδήσεις και καλλιεργεί την αλληλεγγύη».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass