Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Τύρναβο και Αμπελώνα

ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2018 22:10

Σε μια λειτουργική και αισθητική παρέμβαση προχωρά ο ΔήμοςΤυρνάβου με την απόφαση για την χωροθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων και τη υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια Συστημάτων Υπόγειας Αποθήκευσης Απορριμμάτων για την Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον Άξονα 2 «Αστική Αναζωογόνηση 2018» του «Πράσινου Ταμείου ΝΠΔΔ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σκοπός της προσπάθειας είναι να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσής τους, ο Δήμος Τυρνάβου σχεδιάζει τη δημιουργία ενός δικτύου υπόγειων κάδων χωρητικότητας 3m3 έκαστος.

Οι θέσεις επιλέχθηκαν ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων που συλλέγονται καθημερινά, καθώς και σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα γίνει σε πλατείες ή σε περιοχές με μεγάλα πεζοδρόμια, ώστε να μην δυσχεραίνεται η διέλευση των πεζών. Η τοποθέτησή τους θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της περιοχής, καθώς, δεν θα υπάρχουν υπέργειοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι προκαλούν δυσοσμία, ιδιαίτερα με τα απορρίμματα γύρω από αυτούς.

Aναλυτικότερα στον Τύρναβο θα τοποθετηθούν οκτώ κάδοι και συγκεκριμένα στις οδούς Κιλελέρ, Δημοκρατίας, Πολυτεχνείου και Καράσσου, Ανεξαρτησίας (ΚΕΠ), Ελευθερίας και Περικλέους, Αγίας Παρασκευής και Περικλέους.

Στον Αμπελώνα θα τοποθετηθούν τέσσερις υπόγειοι κάδοι και συγκεκριμένα στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη και Μπλότση.

Η εγκατάσταση υπόγειων κάδων στις συγκεκριμένες θέσεις μπορεί να γίνει σταδιακά σε βάθος χρόνου ανάλογα με το πλήθος υπόγειων κάδων που κάθε φορά ο Δήμος θα προμηθεύεται. Η οριστική χωροθέτηση των υπόγειων κάδων θα προκύψει μετά τον έλεγχο της μη ύπαρξης υπόγειων δικτύων ΟΚΩ στις θέσεις που έχουν επιλεγεί. Επίσης η ακριβής διάταξη της τοποθέτησης των υπόγειων κάδων στα ανωτέρω σημεία εγκατάστασης θα καθοριστεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα πλεονεκτήματα των υπόγειων αυτών κάδων είναι σημαντικά για τους δημότες αλλά και για τον Δήμο και είναι τα εξής:

-Κάθε υπόγειος κάδος 3m3 έχει έως τετραπλάσια χωρητικότητα από ένα συμβατικό τροχήλατο κάδο.

-Βελτιώνεται η αισθητική εικόνα της περιοχής όπου εγκαθίστανται οι νέοι υπόγειο κάδο. Κάθε υπόγειος κάδος μπορεί να αντικαταστήσει έως και 4 συμβατικούς (4τροχους) κάδους με προφανή αποτελέσματα στην αισθητική του σημείου εγκατάστασης.

-Οι νέοι υπόγειοι κάδοι καταλαμβάνουν παραπλήσια επιφάνεια με έναν συμβατικό τροχήλατο κάδο. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται πολύτιμος χώρος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί είτε για χώρο πρασίνου είτε για θέσεις πάρκινγκ.

-Βελτιώνεται η καθαριότητα και η υγιεινή της περιοχής που τοποθετείται και περιορίζεται η δυσοσμία. Επίσης τα απορρίμματα δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και στα αδέσποτα ζώα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass