Αγώνας δρόμου για δικαστικούς αντιπροσώπους

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 19:56

Αγώνας δρόμου γινόταν από την έφορο δικαστικών αντιπροσώπων και τα συνεργεία των δικαστικών υπαλλήλων , από το πρωί σήμερα, για να συμπληρωθούν τα κενά, στους δικαστικούς   αντιπρόσωπους. Ένα φαινόμενο, που εμφανίζεται για πρώτη φορά, σε εκλογική διαδικασία, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στο ν. Λάρισας. Τα κενά παρατηρούνταν κυρίως, σε θέσεις, όπου ορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, που προέρχονται εκτός νομού Λάρισας.

Μέχρι αργά το μεσημέρι, ήταν κενές πάνω από 70 θέσεις και προς το απόγευμα είχαν μειωθεί γύρω στις 40. Η σχετική προθεσμία για ανάληψη καθηκόντων λήγει αύριο, πριν το μεσημέρι και αν εξαντληθεί ο κατάλογος των αναπληρωματικών δικαστικών αντιπροσώπων, τότε σήμερα αναμένεται να κληθούν, από την έφορο και δικηγόροι, που δεν συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους των αναπληρωτών. Οι λόγοι του φαινομένου, αποδίδονται, στα εξής: Στην ξαφνική κήρυξη του δημοψηφίσματος, που βρήκε τους δικαστικούς αντιπροσώπους, να έχουν ανειλημμένες κοινωνικές υποχρεώσεις (π. χ. γάμοι, βαφτίσεις κλπ.) και στην μείωση των ημερών μετακίνησης, που δικαιολογείται αποζημίωση. Επιπλέον, η αργοπορία πληρωμής των δικαστικών αντιπροσώπων, από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου (μετά από μήνες) λειτουργεί αποτρεπτικά, μαζί και με το παρατεταμένο κλείσιμο των τραπεζών και την αδυναμία ανάληψης χρημάτων, από όλους τους πολίτες.

Από την άλλη, η διαδικασία καταμέτρησης στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα, αναμένεται η πιο εύκολη και γρήγορη, από όλες τις προηγούμενες εκλογές.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass