Το χρονικό μιας "παγωμένης" αποπομπής

*Ο ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΕΔΩΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ *ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 22:02
Οι εξηγήσεις Παπαδημόπουλου στην ομάδα Αγοραστού φαίνεται ότι ήταν αρκετές… Οι εξηγήσεις Παπαδημόπουλου στην ομάδα Αγοραστού φαίνεται ότι ήταν αρκετές…

Παγώνει η υπόθεση της παραίτησης του Δημ. Παπαδημόπουλου, την οποία είχε απαιτήσει δημοσίως ο Κ. Αγοραστός, χωρίς όμως ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας να την υποβάλλει.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος στους συναδέλφους του περιφερειακούς συμβούλους, σε συνεδρίαση της ομάδας που συγκλήθηκε ειδικά για να εξετάσει το ανακύψαν ζήτημα, συμφωνήθηκε να παγώσει το θέμα για χάρη της ενότητας της παράταξης καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των μελών της.

Κεκλεισμένων των θυρών και δίχως να διαρρεύσει το παραμικρό συγκλήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η ομάδα των περιφερειακών συμβούλων Αγοραστού. Και μάλιστα     αφού είχε προηγηθεί το πρωί της Τετάρτης αποτυχημένη απόπειρα, καθώς υπήρξαν πολλές απουσίες από τη συνεδρίαση. Εκεί προσκλήθηκε και ο Δημ. Παπαδημόπουλος καθώς θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να απολογηθεί. Παρών φυσικά ο Κ. Αγοραστός και οι 11 περιφερειακοί σύμβουλοι που εξέλεξε η παράταξή του στη Λάρισα.

Το μυστικό κρατήθηκε απ΄ όλους. Την παρελθούσα Κυριακή όμως σε σχόλιο της εφημερίδας στα ‘’Ψ’’ έγινε αναφορά στην εκκρεμούσα, υποτίθεται, παραίτηση Παπαδημόπουλου, και σε όσα σχετικά συζητούνται στη Λάρισα. Σ΄ αυτό το σχόλιο απάντησε χθες μακροσκελώς ο Δημ. Παπαδημόπουλος, ο οποίος ανακοινώνει μεταξύ άλλων ότι καλύπτει εξ ιδίων τις δαπάνες λειτουργίας του γραφείου του στην Περιφέρεια, επιβαρύνεται λέει ακόμη και τα κεράσματα των επισκεπτών του, αλλά και πως διαθέτει τον μισθό που λαμβάνει σε δωρεές και ελεημοσύνες. Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει, αποκάλυψε τα της συνεδρίασης της ομάδας χαρακτηρίζοντας υπέρ του το αποτέλεσμα της συζήτησης. «Περιέγραψα το επίμαχο συμβάν, παρουσίασα τον εαυτό μου, πολλοί δεν με ήξεραν, επέμεινα ότι δεν υφίσταται θέμα παραίτησής μου και στο τέλος αντιμετώπισα σκυμμένα κεφάλια», είπε μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαδημόπουλος στην ‘‘Ε’’.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τη δικιά του εκδοχή για το επεισόδιο που είχε σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας με αλλοδαπούς εργάτες σε δημοτικά έργα και εξ αιτίας του οποίου ξεχείλισε το ποτήρι της σοβούσας επί χρόνια δυσαρέσκειας του Κ. Αγοραστού, που ζήτησε την παραίτησή του. Παρουσίασε επίσης, όπως είπε, και τον εαυτό του και τη γενικότερη δράση του, όπως και στην παρατιθέμενη επιστολή του στην εφημερίδα. Επέμεινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος παραίτησής του, σημειωτέον ότι από τον νόμο δεν προβλέπεται δυνατότητα αποπομπής του παρά μόνον οικειοθελούς παραίτησης. Αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη από εκείνους με τους οποίους ενεπλάκη στο επεισόδιο, «μου έβρισαν τη μάνα» τόνισε, ενώ συμφώνησε να δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή του συγνώμη από όσους Λαρισαίους ένοιωσαν να θίγονται από τη συμπεριφορά του ως αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων στην ειδική συνεδρίαση προέκυψε ότι εναντίον του αντιπεριφερειάρχη τάχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία, πρωτοστατούντων του Γ. Λαδόπουλου, Απ. Μπέμπη και Αθ. Παιδή. Ουδέτερη έως αμήχανη στάση τήρησαν μόλις ένας ή δύο εκ των υπολοίπων, ήτοι εκ των Γρ. Παπαχαραλάμπους, που ως πρόεδρος συγκάλεσε τη συνεδρίαση, Χρ. Καλομπάτσιου, Απ. Μπίλλη, Νικ. Λιούπα, Βασ. Πινακά και Γ. Σακκά. Οι περισσότεροι εξ αυτών συντάχθηκαν με τον Κ. Αγοραστό. Υπέρ του Δημ. Παπαδημόπουλου τάχθηκαν η Μαρία Μαμάρα και ο Κ. Δεσπόπουλος. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, με διχασμένη την ομάδα, πρυτάνευσε η λογική ενότητας της παράταξης και η υπόθεση παραίτησης πάγωσε.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass