Νέο δικαστικό έτος με ίδιους… προβληματισμούς

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 22:06

«Η διαφύλαξη και ενδυνάμωση του κύρους της Δικαιοσύνης, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος για τους δικαστές σε αγαστή συνεργασία με τους δικηγόρους- συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους άμεσους συνεργάτες μας, τους δικαστικούς γραμματείς, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο».

Με αυτόν τον τρόπο η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη καλωσόρισε το νέο δικαστικό έτος και ευχήθηκε σε δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικούς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους να έχουν μια καλή σεζόν. Όλοι τους παρευρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας εκεί όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Η κ. Μπασδέκη τόνισε μεταξύ άλλων πως «επ' ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εύχομαι, ολόψυχα υγεία, αντοχή και δύναμη στην εκτέλεση του υψηλού καθήκοντος της απονομής της Δικαιοσύνης από τη θεσμική ιδιότητα που ο καθένας από εμάς κατέχει.

Η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν εκ τωv πυλώνων της Δημοκρατίας. Οφείλουμε να την υπηρετούμε με αίσθημα ευθύνης. Με οδηγό αυτό ας πορευτούμε και τη νέα δικαστική χρονιά.

Καλωσορίζω τους νέους δικαστές με την προσδοκία να είναι ευήκοοι, προσηνείς και κυρίως ανθρώπινοι με εμάς τους δικηγόρους που καθημερινά βιώνουμε τις αγωνίες των πολιτών. Καλωσορίζω όλες τις γενιές των δικηγόρων λέγοντάς τους ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα τους για να ακούμε και να λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να σχεδιάσουμε τη δικηγορία στις ανάγκες των καιρών.

Με υπομονή, επιμονή και ελπίδα θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς αναταράξεις , χωρίς νομοθετικούς αιφνιδιασμούς» είπε και ευχήθηκε καλή δικαστική χρονιά σε όλους.

* Με αφορμή το νέο δικαστικό έτος, ο Αντώνης Γραβάνης επικεφαλής της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων του ΔΣΛ, έστειλε το δικό του μήνυμα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το ζητούμενο για μια νέα σύγχρονη προσέγγιση στον κρίσιμο τομέα της Δικαιοσύνης καθίσταται επιτακτικό και επίκαιρο. Ως δικηγόροι πρέπει πρώτοι εμείς να αναζητήσουμε, να συζητήσουμε και να αναδείξουμε τις ρηξικέλευθες εκείνες προτάσεις για μια Σύγχρονη Δικαιοσύνη και μια Καλύτερη Δικηγορία». Στην ίδια δήλωση αναφέρθηκε στην κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, στο ζήτημα της «επιτάχυνσης της δικαιοσύνης», στη «δημευτική υπερφορολόγηση-μέσω φόρων και ασφαλιστικών εισφορών- που μαστίζει τον μαχόμενο δικηγόρο» αλλά και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Τον αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αχίλλειος τίμησαν με την παρουσία τους: η προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, η διευθύνουσα το Πρωτοδικείο κ. Δέσποινα Ρασιδάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Απόστολος Τζαμαλής, προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου η κ. Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, η προϊσταμένη του Πταισματοδικείου κ. Σταματία Γκαρά, ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Λάρισας κ. Αρίσταρχος Κουλουκτσής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας κ. Παύλος Τζαφάλιας, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι όπως τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass