«Δείξτε τις δυνατότητες της Λάρισας στη Σερβία…»

* ΣΕΡΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 22:08

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων και δίχως να σχηματίσει την παραμικρή αρνητική εικόνα για την περιοχή μας, συνεχίζει την περιοδεία της για λόγους τουριστικής προβολής, ομάδα Σέρβων δημοσιογράφων από διάφορα δημοσιογραφικά δίκτυα και ΜΜΕ της βαλκανικής χώρας.

Αφού επισκέφτηκαν τα παράλια του νομού και πέρασαν από τα Μετέωρα, χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Νταή, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τη γενική γραμματέα του Δήμου κ. Βασιλική Μόσιαλου. Όλοι οι παραπάνω, τους μίλησαν για τις δυνατότητες του τόπου, ζήτησαν να μεταφερθούν οι εικόνες που σχηματίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο στη Σερβία με σκοπό να σημειωθεί αύξηση των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Αρχικά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες της πόλης αλλά και στην ελληνοσερβική φιλία: «κάνουμε σταθερά βήματα προβολής της περιοχής τα οποία είναι σε θέση να δώσουν την ευκαιρία σε πολίτες άλλων χωρών να επισκεφτούν τον τόπο μας» είπε και πρόσθεσε: «η πόλη έχει να δείξει πολλά. Το Αρχαίο Θέατρο είναι το μοναδικό που βρίσκεται στο κέντρο μιας κατοικημένης περιοχής και εκτός από επισκέψιμο στα επόμενα χρόνια θα είναι και λειτουργικό. Θα μπορούμε να δούμε και παραστάσεις». Μίλησε για το Πανεπιστήμιο και τα μουσεία. «Όλα δίνουν μια πολιτιστική ταυτότητα που συνδυασμένη με ένα όμορφο περιβάλλον κυρίως έξω από την πόλη, διαμορφώνουν ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν. Το ενδιαφέρον είναι κοινό. Η συνεργασία πρέπει να προχωρήσει» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η προσπάθεια αυτή είναι σε πολύ καλό δρόμο καθώς «έχουμε συμφωνήσει να οργανώσουμε με όλους τους δήμους του νομού ένα τουριστικό προϊόν. Η αρχή έγινε από το Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι τον Μάιο. Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε τη Σερβία γι’ αυτήν τη στρατηγική. Είναι η αδελφή χώρα. Πιστεύω πως γίνεται ένας σωστός προγραμματισμός». Αναφερόμενος στη Λάρισα τόνισε ότι «έχει το Αρχαίο Θέατρο, μέσα στην πόλη, έχει 68 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τον Κίσσαβο, τον Όλυμπο (είπε μάλιστα πως είναι το πιο γνωστό μετά την coca cola) και την πατρίδα του Αχιλλέα, τα Φάρσαλα» ενώ αναφέρθηκε και στη γαστρονομία της περιοχής.

Η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Βασιλική Μόσιαλου υπογράμμισε πως ο μηχανισμός του Δήμου «θα είναι διαθέσιμος να υποστηρίξει και να παρακολουθήσει τις κοινές προσπάθειες για τη συνεργασία που ξεκινάει τώρα, σε έναν τομέα, τον τουριστικό, που έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς και πολλά περιθώρια ανάπτυξης».

Ο ΕΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ στη Σερβία κ. Σοφία Λαζαρίδου που είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η συνάντηση είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του γραφείου του ΕΟΤ στο Βελιγράδι. Έχουμε την ευκαιρία μέσα από αυτήν τη δράση να υλοποιήσουμε τη στρατηγική του υπουργείου για την προώθηση και την προβολή της Ελλάδας σαν προορισμούς 365 ημερών το χρόνο. Η Ελλάδα δεν είναι ένας προορισμός με αμέτρητες δραστηριότητες σε όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή σας συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, μια υπέροχη φύση, μνημεία αρχαιολογικά, ιστορικά και μνημεία της φύσης. Όλα συνδυάζονται με πακέτα τουριστικά με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα είναι μια αρχή. Η Λάρισα δεν είναι γνωστός προορισμός για την αγορά της Σερβίας. Αυτό που είδαν τους ενθουσίασε και ήταν κάτι που δεν περίμεναν. Άρχισαν να συνειδητοποιούν τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει η περιοχή. Μπορεί να αναπτυχθεί σαν εναλλακτικός προορισμός».

Εν τέλει δόθηκε η δυνατότητα στους Σέρβους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις προς τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Οι Σέρβοι ενδιαφέρθηκαν για τον ιατρικό τουρισμό (ο δήμαρχος μίλησε για τη δεύτερη πατρίδα του Ιπποκράτη και εντυπωσιάστηκαν από αυτό, όπως και για κέντρα αποκατάστασης), για τη συνεργασία με ασφαλιστικά ταμεία, για το αν θα γίνει Σερβικό Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Τη συνάντηση, συντόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής.

 

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass