Το ποδήλατο βελτιώνει την ποιότητα ζωής

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 22:10

Mε μεγάλη συμμετοχή κυρίως μαθητών όλων των σχολείων αλλά και μεγαλύτερων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Τυρνάβου, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Τυρνάβου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Μια δράση που στοχεύει στην παρότρυνση χρήσης ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης είχε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Τυρνάβου και σ. δασκάλα κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη η οποία κυριολεκτικά έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και φέτος σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους κ. Φανή Μπίλιου και κ. Χρήστο Τσιόπα, ο οποίος είχε και τον γενικό και τεχνικό προγραμματισμό της διοργάνωσης και την τελική ευθύνη.

Πριν την έναρξη του ποδηλατικού αγώνα η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου κ. Νάνσυ Κουλαξίδου αναφέρθηκε στη διοργάνωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Κάθε διαδρομή που κάνουμε είναι διαφορετική. Όμως τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε το ίδιο μέσο μεταφοράς. Τα αποτελέσματα: Κυκλοφοριακή συμφόρηση, ρύπανση, άγχος".

Η κ. Κουλαξίδου σημείωσε ακόμη ότι: "Η ψηφιακή εποχή, μας επιτρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις μετακινήσεις μας ως ένα τρόπο να εμπλουτίζουμε τη μέρα μας".

Επίσης έκανε προτάσεις για έξυπνες κινήσεις στα είδη των μέσων μεταφοράς με εξοικονόμηση χρημάτων βελτιώνοντας την υγεία μας.

Στο ίδιο κλίμα και ο χαιρετισμός του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Τσιόπα.

Στη διοργάνωση όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν με χαρά και πολλά χαμόγελα, την πρωινή βόλτα στην πόλη με τα ποδήλατά τους. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και συνοδοί συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία από όπου δόθηκε η εκκίνηση και αφού έκαναν μια διαδρομή μέσα στην πόλη επέστρεψαν εκεί, μεταδίδοντας το μήνυμα για μια πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα, φιλικότερη στους πεζούς, στα άτομα με αναπηρία και στους ποδηλάτες.

Στον Ποδηλατικό Γύρο Τυρνάβου σημαντική ήταν η συμβολή του Α.Τ. Τυρνάβου, του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου για τη διάθεση ιατρού, του ΕΚΑΒ Λάρισας, των σχολικών τροχονόμων και των εργαζομένων του Δήμου που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και ασφάλεια ο Ποδηλατικός Γύρος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass