Ακρωτηριάστηκε 40χρονος άνδρας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 15:05

Σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν 40χρονο άνδρα συνέβη σε μικρή βιοτεχνία ξηρών καρπών στην περιοχή της Νέας Λεύκης. Το μηχάνημα ξήρανσης που βρισκόταν στον χώρο για επίδειξη, για άγνωστους λόγους, την ώρα της επίδειξης εγκλώβισε το αριστερό χέρι του άτυχου άνδρα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο ύψος του καρπού.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο που εφημέρευε, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες για να τον μεταφέρουν στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ομάδα γιατρών της Ορθοπαιδικής Κλινικής ανέλαβε τη συγκόλληση του άκρου σε μια προσπάθεια να σωθεί το χέρι.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι το χειρουργείο ξεκίνησε αργά το μεσημέρι, η επανασυγκόλληση υπήρξε επιτυχής με το χειρουργείο να συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

TO ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Άλλο ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σε συσκευαστήριο ξηρών καρπών, στη Νέα Λεύκη Λάρισας, προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων, που καταδεικνύει την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που «εκφράζει τη συμπαράστασή της στον άτυχο άνδρα, που υπέστη εργατικό ατύχημα και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση».

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους, «να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο, από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:

•Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.

•Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass