Πεζοπορία στο Μεγαλόβρυσο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 15:22

Στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με σύνθημα «Ας κινηθούμε» οι μαθητές όλων των τάξεων και οι καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν ορεινή πεζοπορία με αφετηρία την «ουράνια πόλη» Νιβόλιανη, το σημερινό Μεγαλόβρυσο, έναν παραδοσιακό οικισμό με πανέμορφα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά.

Ακολουθώντας το παραδοσιακό μονοπάτι - καλντερίμι του χωριού, το οποίο κάποτε οι μαθητές ακολουθούσαν καθημερινά για να πάνε σχολείο στην Αγιά, διασχίσανε ένα πανέμορφο δάσος δίπλα στο ρέμα και καταλήξανε στο «χωριό των καλλιτεχνών» το Μεταξοχώρι.

Ο συνδυασμός της διάβασης του μονοπατιού και της περιήγησης μέσα στο χωριό αποτέλεσε για όλους μας έναν πολύ ωφέλιμο τρόπο φυσικής αναζωογόνησης και ένα μάθημα οικολογίας και παραδοσιακού πολιτισμού. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το ΓΑΚ Αγιάς – η προϊσταμένη κ. Τσάπου Ελένη μίλησε στα παιδιά και κατέβηκε μαζί τους το μονοπάτι. Την υγειονομική κάλυψη της δράσης είχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), η οποία έστειλε άτομα να συνοδεύσουν σε όλη τη διαδρομή το σχολείο παρέχοντας την ασφάλεια του ειδικού. Την όλη διοργάνωση της δράσης ανέλαβαν ο κ. Κουμπάρος Αποστόλης και ο κ. Ξίφτος Κωνσταντίνος, οι δύο γυμναστές του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass