Οι Λαρισαίες γυμνάζονται στο νερό

ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 22:08

Το ρολόι δείχνει 9 το πρωί και από τα αποδυτήρια του κλειστού κολυμβητηρίου στο Αλκαζάρ ξεπροβάλλουν γυναίκες όλων των ηλικιών με τα αθλητικά τους μαγιό και τα σκουφάκια τους έτοιμες να μπουν στη μεγάλη πισίνα. Είναι εκείνες που επέλεξαν τη γυμναστική στο νερό και συνδυάζουν την άθληση με τη διασκέδαση.

Η γυμνάστρια Σοφία Χατζή βάζει μουσική και η προπόνηση ξεκινά. Για τρία τέταρτα δεν παίρνει κανείς «ανάσα», το σώμα σμιλεύεται από άκρη σε άκρη και η καρδιοαναπνευστική αντοχή βελτιώνεται.

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν πλέον τη γυμναστική στο νερό. Ο Δήμος Λαρισαίων μέσω του Αθλητικού Τμήματος της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής προσφέρει τη συγκεκριμένη άθληση μέσα από το πρόγραμμα «Ασκηση και Γυναίκα». Η υδρογυμναστική αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο εκγύμνασης καθώς παρέχει τα πλεονεκτήματα της αεροβικής άσκησης στην ξηρά χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής, όπως είναι οι τραυματισμοί. Όσοι γυμνάζονται στο νερό βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική τους αντοχή, τη μυική τους δύναμη, καθώς και την ευλυγισία χωρίς τραυματισμούς ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση και την ηλικία τους. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της άσκησης στο νερό, όπως επισημαίνει και η κ. Χατζή είναι η αποφυγή τραυματισμών. Εξάλλου γιατροί και φυσικοθεραπευτές ωθούν ασθενείς και αθλητές στο νερό καθώς αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης μετά από τραυματισμό. Μάλιστα ενδείκνυται για μυοσκελετικές παθήσεις καθώς ανακουφίζει σε σημαντικό βαθμό. 

Παράλληλα, το νερό αποτελεί τον ιδανικό τρόπο άσκησης για άτομα που δεν έχουν αθληθεί ποτέ στο παρελθόν, για ηλικιωμένους, για υγιείς αθλούμενους, για έγκυες καθώς και για γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη, για άτομα που βρίσκονται σε αποκατάσταση τραυματισμών, για άτομα που πάσχουν από χρόνια ασθένεια π.χ. αρθρίτιδα ή είναι παχύσαρκα.

Για να παρακολουθήσει κάποιος το πρόγραμμα Aqua Gymnastic πρέπει να έχει ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο και δερματολόγο. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει κολύμπι καθώς οι ασκήσεις που κάνουν οι αθλητές γίνονται μαζί με τα μέσα επίπλευσης. Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα – Τρίτη  - Πέμπτη 9 π.μ. με 9:45 π.μ. και 9:30 μ.μ. με 10:15 μ.μ. και το κόστος είναι στα 20 ευρώ τον μήνα, ένα ποσό που καλύπτει το μάθημα και τα έξοδα χρήσης του κολυμβητηρίου. Ο αθλητής θα πρέπει να διαθέτει σκουφάκι πισίνας, μαγιό ολόσωμο, σαγιονάρες, μπουρνούζι ή πετσέτα, είδη προσωπικής υγιεινής και τα μέσα επίπλευσης.

Είναι η έβδομη χρονιά που στο πρόγραμμα «Ασκηση και Γυναίκα» του Δήμου Λαρισαίων έχει ενταχθεί και η εκγύμναση στο νερό. «Στο νερό δεν υπάρχουν καθόλου καταπονήσεις, δεν έχουμε τραυματισμούς αντιθέτως επιδιορθώνονται οι τραυματισμοί», σημειώνει η κ. Χατζή προσθέτοντας ότι «το νερό είναι 800 φορές πυκνότερο από τον αέρα γι’ αυτό έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Οι ασκούμενοι στο νερό λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αντοχή τους. Βελτιώνεται η μυική δύναμη, έχουμε καλύτερο νευρομυικό συντονισμό, αποκτούμε ευεξία. Ο καθένας δουλεύει ανάλογα με τον ρυθμό του και την ένταση που επιθυμεί να βάλει. Πρόκειται για μια αερόβια και άσκηση αντιστάσεων που τη συνιστούν και οι ορθοπεδικοί. Το νερό κάνει στο σώμα του αθλούμενου ένα φυσικό μασάζ που αυτό βοηθά και στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο (αθλητικό τμήμα) 2410-235260 με την Έλενα Ζήλου ή με την υπεύθυνη γυμνάστρια του προγράμματος Χατζή Σοφία 6936-277706. Παράλληλα σε όλες τις συνοικίες της πόλης και στα κλειστά γυμναστήρια γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα προγράμματα εκγύμνασης πρωινά και απογευματινά με κόστος 12 ευρώ τον μήνα.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass