ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το έργο των Ελλήνων ιεραποστόλων στο Κονγκό

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 15:32

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διοργάνωσε εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή Φαρσάλων για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της πόλης και για όλους τους πιστούς.

Το Γραφείο Νεότητας με υπεύθυνο τον π. Παναγιώτη Καλλιώρα, που προλόγισε την εκδήλωση κάλεσε την ιεραπόστολο κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, να μιλήσει για το έργο των Ελλήνων ιεραποστόλων στην Κινσάσα του Κονγκό, όπου ζει εδώ και έξι χρόνια. Η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, έδειξε με slides και βίντεο, εικόνες για τη ζωή των Ορθοδόξων στο Κονγκό, για τα ιδρύματα που έχουν ιδρύσει οι Έλληνες ιεραπόστολοι, για τα σχολεία, τις εκκλησίες και για τις κατηχήσεις και βαπτίσεις που πραγματοποιούνται εκεί. Ακόμη, προβλήθηκαν σκηνές για τις περιοδείες του Έλληνα μητροπολίτη π. Νικηφόρου, στις διάφορες περιοχές όπου ζουν Ορθόδοξοι. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο έργο που προσφέρουν εδώ και 40 χρόνια οι Έλληνες ιεραπόστολοι, οι οποίοι έχουν ιδρύσει πολλά σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, θεολογικές σχολές, ιατρικά κέντρα. Παράλληλα προσφέρουν τρόφιμα με τη βοήθεια των Ελλήνων και της ελληνικής κοινότητας στο Κονγκό. Τέλος, τόνισε ότι οι πιστοί στο Κονγκό, είναι πολύ ευλαβείς και παρά τη μεγάλη φτώχεια, είναι πάντα χαρούμενοι και αγαπούν πολύ τους Έλληνες, ενώ δείχνουν μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass