Κακά μαντάτα για την απόσταξη του τσίπουρου

«ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 15:40

Την αντίδραση του δημάρχου Τυρνάβου Π. Σαρχώση, για λογαριασμό των διήμερων αμβυκούχων της περιοχής –και όχι μόνο- προκαλεί εγκύκλιος του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την απόσταξη του τσίπουρου κατά τη φετινή περίοδο.

Σήμερα το πρωί ο κ. Σαρχώσης μεταβαίνει για τον λόγο αυτό στην Αθήνα, ώστε με παρεμβάσεις του να προσπαθήσει να διατηρηθεί και φέτος το

προηγούμενο καθεστώς, που έχει σχέση με το χύμα τσίπουρο και τις προσμίξεις του για την παρασκευή του.

Για το θέμα ο Δήμος Τυρνάβου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης Παναγιώτης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη του θέματος της απόσταξης περιόδου 2018, μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που καθορίζει τη διαδικασία απόσταξης και επιβάλλει αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην γίνει δυνατή η απόσταξη των ποσοτήτων που έχουν προγραμματίσει οι αμπελουργοί. Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους διήμερους αμπελουργούς του Δήμου Τυρνάβου.

Αυτό το ενδεχόμενο σε συνδυασμό με το πρόβλημα της φετινής μειωμένης παραγωγής θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος έχει καταστήσει σαφές εδώ και πολύ καιρό στην πολιτική ηγεσία, στους υπηρεσιακούς παράγοντες και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πως αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

Για τον λόγο αυτό και για άλλη μία φορά μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα προκειμένου να πιέσει στην κατεύθυνση εξεύρεσης θετικής λύσης και άρσης του αδιεξόδου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η διερεύνηση και η οργάνωση του τρόπου διεκδίκησης θα μας απασχολήσει όλους και η αντίδραση θα είναι γρήγορη και δυναμική».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass