Τα μάγια «λύθηκαν», ο αστυνομικός «δέθηκε»

* ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ «ΔΗΘΕΝ» ΜΑΓΙΑ *Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 22:04

Στον πόνο και την αδυναμία ανυποψίαστων συμπολιτών του πόνταρε ένας 53χρονος Λαρισαίος αστυνομικός (συνταξιούχος πλέον), ο οποίος τους έπειθε πως μπορούσε να βρει τον τρόπο για να λυθούν τα «μάγια» που είχαν κάνει στους ίδιους και σε μέλη των οικογενειών τους και με αυτόν τον τρόπο απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κάποια στιγμή όμως έγινε αντιληπτή η δράση και η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί ο 53χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 4 μηνών, αλλά ενδεχομένως η υπόθεση να έχει και συνέχεια καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστεί όλος ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω διερεύνηση καθώς ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλα «παρακλάδια» από τη δράση του.

Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε και στη Λάρισα, εντόπιζε ευκολόπιστους ανθρώπους, οι οποίοι εκείνοι την περίοδο φαίνονταν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τους πλησίαζε και τους έπειθε πως δήθεν είχε καλή γνωριμία με μια καλόγρια από ένα μοναστήρι, η οποία μπορούσε να λύσει τα «μάγια» με «θρησκευτικό τρόπο» και ταυτόχρονα να λύσει όσα προβλήματα υπήρχαν σε προσωπικό επίπεδο.

Κάποια στιγμή μάλιστα σκαρφίστηκε πως η καλόγρια πέθανε και μετά εφηύρε ένα άλλο πρόσωπο που έλυνε αυτά τα μάγια. Πάντα όμως με το αζημίωτο.

Στις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείτο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο αστυνομικός κατάφερνε να «συντηρεί» την κακή ψυχολογική κατάσταση των θυμάτων προβλέποντας κακά μαντάτα τόσο για τους ίδιους όσο και για αγαπημένα μέλη των οικογενειών τους. Έτσι τους έπειθε να του δίνουν κι άλλα χρήματα, δήθεν να τα δώσει στη γυναίκα που θα έλυνε τα «μάγια».

Τα σενάρια που έπλεκε ήταν ευφάνταστα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να συντηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το κλίμα φόβου και εγκλωβισμού, όπως κατέθεσαν τα θύματα. Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο, τους μιλούσε ακόμα και για αιγύπτιες μάγισσες, φυλακτά και προστασίες μέσω αγοράς αντικειμένων, τα οποία έπρεπε να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία για να υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Κι αν τα περισσότερα παραμύθια τελειώνουν με καλό τέλος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το «παραμύθι» του αστυνομικού καθώς στήθηκε επιχείρηση από την αστυνομία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και έτσι συνελήφθη.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για δύο από τις πράξεις που κατηγορείτο. Γι’ αυτήν την απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αξίας άνω των 30.000 ευρώ και για την οπλοκατοχή. Η πράξη της κατοχής κυνηγετικού όπλου για την οποία κατηγορείτο έπαυσε υφ’ όρον. Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και καταδικάστηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 4 μηνών. Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση αλλά με περιοριστικούς όρους, ένας εκ των οποίων είναι η εγγυοδοσία των 5.000 ευρώ.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass