Γιόρτασαν τον Αγιο Νικόλαο Βουναίνων

ΜΕ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:07

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στα Βούναινα ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος, ο εν Βουναίνοις μαρτυρήσας. Στον κατανυκτικό μεγάλο εσπερινό που τελέστηκε στο εξωκλήσι, τόπο μαρτυρίου του Αγίου στα Βούναινα, την παραμονή της γιορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Τον πανηγυρικό εσπερινό και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Α. Νασιακόπουλος, ο αντιπεριφερειαρχης Απόστολος Μπίλλης, ο περ. σύμβουλος κ. Γ. Λαδόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και τοπικοί σύμβουλοι.


Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων και φέτος πλαισίωσε το μεγάλο αυτό θρησκευτικό γεγονός με ένα πολιτιστικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία του χωριού.Τα μέλη του χορευτικού παρουσίασαν χορούς από την Καππαδοκία. Την ίδια βραδιά το χορευτικό τμήμα του φιλοξενούμενου Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρίνης παρουσίασε χορούς από τον Θεσσαλικό κάμπο. Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος κ. Α. Νασιακοπουλος συνεχάρησαν τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων για τη διοργάνωση αυτής της βραδιάς. Εκ μέρους του Συλλόγου μίλησε ο πρόεδρος κ. Η. Αθαναηλίδης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη που παρέχουν στον Σύλλογο και αναφέρθηκε στη διοργάνωση της εκδρομής του Συλλόγου στην Καππαδοκία στις 19-27 Ιουνίου και κάλεσε όλους τους φίλους του Μικρασιατικού να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό οδοιπορικό, «στην αλησμόνητη πατρίδα μας στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και το χωριό των προγόνων μας, το Σουλούτσοβα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass