«Ωρολογιακή βόμβα το δημογραφικό»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝ. ΒΑΪΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 16:04

Αντιπροσωπεία της "Λαρισαίων Κοινόν" αποτελούμενη από τους Σταυρούλα Γαλάνη, Κων/νο Σδρούλια, Αλέξανδρο Νάρη και τον επικεφαλής Κων/νο Βαϊούλη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των πολυτέκνων της πόλης και οι δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν από τη Δημοτική Αρχή. Ο Κ. Βαϊούλης τόνισε πως για το «Λαρισαίων Κοινόν» το δημογραφικό πρόβλημα είναι μείζον εθνικό θέμα και απαιτούνται άμεσες δράσεις. Δήλωσε δε πως η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» θεωρεί τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας ως τον υπ’ αριθμόν ένα πυλώνα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και δεσμεύεται να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου τα ακόλουθα μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών:

* Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, χωρίς να τίθενται εισοδηματικά όρια ή άλλες προϋποθέσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες.

* Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδιών τους που φοιτούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως και απαλλαγή από τα ποσά για τη φοίτησή τους στα ωδεία, στους αθλητικούς συλλόγους και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των Δήμων ή των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

* Χρηματικά βοηθήματα για τα τέκνα των πολυτέκνων και τους ίδιους τους πολύτεκνους, που αριστεύουν στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο ή επιτυγχάνουν σε Σχολές ή Τμήματα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ .

* Καθιέρωση σταθερού ωραρίου για τις πολύτεκνες μητέρες – υπαλλήλους του Δήμου και να μην υποχρεώνονται σε υπερωριακή απασχόληση, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις βεβαρημένες οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

* Καθιέρωση από τους Δήμους τιμητικών εκδηλώσεων για τις μητέρες που αποκτούν το τέταρτο τέκνο τους και θα έχουν χαρακτηριστεί πολύτεκνες, καθώς και όταν θα αποκτούν το 5ο ή κάθε ένα επιπλέον τέκνο τους, ώστε να γίνεται η σχετική προβολή και να καθίσταται ελκυστική και άξια σεβασμού η πολύτεκνη οικογένεια.

* Σύμπραξη του Δήμου με τον τοπικό Σύλλογο Πολυτέκνων - μέλος της ΑΣΠΕ για τη διανομή προϊόντων βάσει των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων του Υπ. Εργασίας και των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

* Συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό Σύλλογο Πολυτέκνων – μέλος της ΑΣΠΕ σε κάθε δράση κοινωνικής και οικογενειακής πολιτικής, τόσο στο εσωτερικό, τόσο και στο εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass