Η Λάρισα έδωσε το σύνθημα για πολιτική αλλαγή

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΝΙΚΗ ΣΕ ΔΗΜΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ * ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ-ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 22:00

«Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος χθες βράδυ, στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία.

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε καταρχήν τους Λαρισαίους «να ψηφίσουν τη Ρένα Καραλαριώτου για τον Δήμο Λαρισαίων και τους Θεσσαλούς τον Κώστα Αγοραστό για την Περιφέρεια και, με τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές κι όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, να ολοκληρωθεί η πολιτική ανατροπή που τόσο πολύ θέλουν οι Έλληνες, οι οποίοι κουράστηκαν από τον λαϊκισμό και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ο πρωθυπουργός θα διχάζει, εγώ θα ενώνω γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα απειλήσω κανέναν, δεν θα πω ότι θα βάλω κανέναν τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Δεν θα διχάσω κανέναν. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες. Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδας που ψάχνει την πολιτική αλλαγή».

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε πρόσκληση συμπόρευσης σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά κάποια στιγμή αισθάνθηκαν πικρία και αποτραβήχτηκαν, αλλά τώρα επανήλθαν δριμύτεροι. «Καλωσήρθατε στο σπίτι σας» τόνισε χαρακτηριστικά. Ζήτησε απ’ όσους σκέφτονται να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μικρά κόμματα να το ξανασκεφτούν, γιατί δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις, αλλά για ξεκάθαρες επιλογές. Προσωπικά δεν θα διχάσω τους Έλληνες. Η ΝΔ πρέπει να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των ευρωεκλογών. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη σημερινή σας συγκέντρωση. Κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν καταρχήν στις 26 Μαΐου και να μην αφήσουν το μέλλον τους σε άλλους.  

 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

«Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Και ξέρουμε ποιοι το κάνουν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και δεσμεύθηκε για διεκδίκηση σταθερών πόρων από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ. Ποιον θα εμπιστευτείτε να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών; Εμένα ή τον κ. Τσίπρα; Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη ημέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε.

 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για μείωση των φόρων. «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Η ΝΔ είναι το κόμμα των ελεύθερων επαγγελματιών. Θα δημιουργήσουμε νέες καλοπληρωμένες δουλειές.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την ασφάλεια «πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Και γιατί αφορά πρωτίστως στους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες, οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση».

 

Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνιος εξέφρασε καταρχήν την ικανοποίησή του που «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη Λάρισα για την αρχή των μεγάλων ανοιχτών συγκεντρώσεων» και υποσχέθηκε πως «το ποσοστό μας στον νομό θα είναι μεγαλύτερο από το πανελλαδικό της παράταξής μας». Μίλησε για την «επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα που είναι το πρώτο εθνικό στοίχημα. Η δημιουργία ενός στέρεου υπόβαθρου οικονομικής ανάπτυξης μέσα από επενδύσεις αποτελεί τον εθνικό στόχο». Στη συνέχεια ο κ. Καπετάνιος τόνισε πως «ο εθνικός στόχος, στην περιοχή μας βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, μιας και η Νέα Δημοκρατία πάντα στήριζε και δεν θα πάψει ποτέ να είναι δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον κτηνοτρόφο».

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΗ:

ΜΕΙΩΣΤΕ ΦΟΡΟΥΣ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ διά μικροφώνου, ο 39χρόνος κτηνοτρόφος Στέλιος Σταθόπουλος (από τον Αμπελώνα, πατέρας τριών κοριτσιών) χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «την τελευταία ελπίδα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας» καλώντας τον «να μην απογοητεύσει κυρίως τους νέους αγρότες-κτηνοτρόφους που δεν θέλουν να αλλάξουν δουλειές, ούτε να ξενιτευθούν. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Να γίνουν αυστηροί έλεγχοι, για να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις στο γάλα και στο κρέας και η συνεχιζόμενη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα. Δεν είναι υπερβολικό αυτό που ζητάμε, αλλά δίκαιο» κατέληξε ο νεαρός κτηνοτρόφος.

 

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Νωρίς το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησε θέματα εκκλησίας - κράτους.

Του Γ. Ρούστα

Φωτ.: Β. Ντάμπλης, Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass