Η Λάρισα έστειλε ισχυρό μήνυμα νίκης του Κώστα Αγοραστού

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ * ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ * «ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΜΑΣ» * «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ».

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 15:02

«Εδώ από την καρδιά της Περιφέρειάς μας, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη Λάρισα, στέλνουμε σήμερα όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής.

Βάζουμε τη Θεσσαλία και τη Λάρισα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των κατακτήσεων. Η Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για τη Θεσσαλία. Ημέρα νίκης, για όλους εμάς που με τη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», βάλαμε πάνω από όλα τους πολίτες. Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής, για να ανανεώσουμε το νήμα της συνεργασίας, της συνέργειας, της εμπιστοσύνης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της δημιουργίας».

Με αυτά τα λόγια και χειροκροτούμενος θερμά από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά, μέσα και έξω το ΔΩΛ, ξεκίνησε χθες βράδυ την ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Θυμίζοντας το βασικό σύνθημα του συνδυασμού «Αλλάζουμε τη Λάρισα, αλλάζουμε τη Θεσσαλία, για να κάνουμε την Περιφέρειά μας, πρωτοπόρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ο Κ. Αγοραστός μίλησε εκτενέστερα «για το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που αποτελεί εγγύηση για το αύριο, εγγύηση για τον πολίτη. Τα νούμερα αποστομωτικά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64 ευρώ. Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα. Λύνονται με έργα. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη, αντί της θεωρίας. Επιλέξαμε την ευθύνη μίας νέας αρχιτεκτονικής για τη Θεσσαλία, με πυλώνες τη δημιουργία και την αποτελεσματικότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μιλάει καθημερινά με τα έργα της. Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Τον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας».

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός «για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας. Εργοτάξιο υψηλών απαιτήσεων τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρειά μας. Ένα μεγάλο στοίχημα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική. Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%. Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δισ. ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2019, υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης. Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία. Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Κ. Αγοραστός ξαναμίλησε για την ανάγκη της Περιφερειακής Διακυβέρνησης, δηλώνοντας πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια του πολίτη έχει ανοιχτές πόρτες, προωθεί τον ανοιχτό διάλογο. Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία. Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. ευρώ. Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας. Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία

ΤΡΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ «ΣΤΑΘΜΟΙ»

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στους τρεις «σταθμούς» της περιφερειακής αρχής που αποτέλεσαν ξεχωριστές στιγμές, διαφορετικής εμβέλειας.

-Σε τοπικό επίπεδο, η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας.

-Η μεγάλη εθνική στιγμή ήταν το 2015, όταν λόγω της οικονομικής κρίσης είχαν σταματήσει να εισρέουν κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ στη χώρα. Τα έργα είχαν σταματήσει και οι άνεργοι αυξάνονταν. Ανέλαβα πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κρέτσου. Μετά από μακρά συνάντηση ο πρόεδρος Γιούνκερ πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και άλλαξε όλη η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα. Ήρθαν τον Οκτώβριο του 2015 6 δισ. στη χώρα και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

- Και η μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν εισηγήθηκα ως «rapporteur», στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της περιόδου 2021-2027, το Invest EU, που πρόκειται να προσελκύσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δισ. ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΙΣΧΥΡΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»,

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κ. Αγοραστός κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την Κυριακή των εκλογών τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» και πρόσθεσε: «Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονής και αφοσίωσης. Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο, τη Θεσσαλία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εμείς στη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», βάζουμε μπροστά τη Θεσσαλία που δημιουργεί και παράγει, που είναι πρωτοπόρα και καινοτόμα, μία Θεσσαλία εξωστρέφειας, από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, με δουλειές για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο. Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Ότι έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία με ανθρώπινα έργα. Η Θεσσαλία θέλει και μπορεί να πάει ακόμη πιο μπροστά. Γι' αυτό την Κυριακή θέλουμε ισχυρή εντολή. Θέλουμε ισχυρή «Συμμαχία υπέρ των πολιτών». Για να πάει η Θεσσαλία ακόμη πιο ψηλά. Στις εκλογές της Κυριακής θα κερδίσει η Θεσσαλία. Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε».

 

Γ. Ρούστας

------

Σήμερα σε Αγιά και Ελασσόνα

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιήσει κεντρικές ομιλίες, στην Αγιά στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στην Ελασσόνα στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass