Ηρεμία, πολιτισμός και…δεκάδες υποψήφιοι στον Δήμο Ελασσόνας!

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:16

Με πολιτισμένο τρόπο και με ηρεμία προσήλθαν στις κάλπες οι δημότες του μεγάλου Δήμου Ελασσόνας και όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα, προκειμένου στη χθεσινή «γιορτή της δημοκρατίας» να ψηφίσουν σε 4 διαφορετικές κάλπες τόσο για την ανάδειξη δημάρχου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων, για την εκλογή περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου και βέβαια για τις πολυσυζητημένες Ευρωεκλογές.

Η απουσία των μελών των εφορευτικών επιτροπών από τη θέση τους σε πολλά εκλογικά τμήματα, κοντεύει να γίνει μια συνηθισμένη αρνητική πρακτική, που ευτυχώς, αντιμετωπίζεται…εκ των ενόντων, με τις φιλότιμες προσπάθειες των δικαστικών αντιπροσώπων και των αντιπροσώπων των συνδυασμών, που παίρνουν μέρος στις εκλογές.

«Πηγαδάκια» και πολύς κόσμος λίγο έξω από τα εκλογικά τμήματα, τα εκλογικά κέντρα και τα «στέκια» της Ελασσόνας και των χωριών, με εμφανή την κινητοποίηση και εγρήγορση των επιτελείων των συνδυασμών των υποψήφιων δημάρχων κ.κ. Νίκου Ευαγγέλου, Νίκου Γάτσα, Δημήτρη Καρανίκα, Δημήτρη Αβρανά.

Πολλές οι συζητήσεις για την πληθώρα υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στους 4 συνδυασμούς που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές της Ελασσόνας.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι Ελασσονίτες προσήλθαν στις κάλπες, από τις πρωινές ώρες, και βέβαια με εμφανή την παρουσία ετεροδημοτών, στη χθεσινή Κυριακή των εκλογών.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου προσήλθε στις κάλπες στις 12.30 το μεσημέρι και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας την ίδια ώρα. Λίγο πιο πριν νωρίς το πρωί είχαν ψηφίσει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Καρανίκας (στη γενέτειρά του, το Λιβάδι) και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Αβρανάς (στο Στεφανόβουνο).

Η διαδικασία των Ευρωεκλογών έμοιαζε περίεργη, όπως άλλωστε και σ΄ όλη την Ελλάδα, με σχεδόν 40 ψηφοδέλτια – «σεντόνια» να μοιράζονται στους εκλογείς για να επιλέξουν το κόμμα και βέβαια να «σταυρώσουν» κάποιους …από τους εκατοντάδες υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αναμενόμενη η καθυστέρηση της όλης διαδικασίας στα εκλογικά τμήματα. Κυρίως οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που…δεν γνώριζαν καν πώς ψηφίζουν για τις Ευρωεκλογές και όχι για Εθνικές εκλογές!

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass