Γκουντάρας - Αγγελάκας ετοιμάζονται για τη μάχη της Κυριακής

ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 22:04
Στήριξη στον Ι. Αγγελάκα παρέσχε ο Γρ. Καλαγιάς, με τις δυο παρατάξεις να συνεργάζονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Στήριξη στον Ι. Αγγελάκα παρέσχε ο Γρ. Καλαγιάς, με τις δυο παρατάξεις να συνεργάζονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Προς ανασύνταξη δυνάμεων βρίσκονται τα εκλογικά επιτελεία των Αντώνη Γκουντάρα και Γιάννη Αγγελάκα στην Αγιά για τη μεγάλη μάχη που αναμένεται να δοθεί την προσεχή δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
Οι δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου συμμετείχαν χθες σε απανωτές συσκέψεις με τους συνεργάτες τους, ώστε να σχεδιάσουν τις κινήσεις εκείνες που θα τους φέρουν την τελική νίκη.
Και οι δυο τους προέβησαν σε δηλώσεις στην «Ε». Ο κ. Γκουντάρας, νικητής την πρώτη Κυριακή είπε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σαφής και αδιαμφισβήτητη νίκη του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου, αυτοδιοικητικού συνδυασμού μας, της “Προοδευτικής Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Κίνησης Αγιάς”. Είναι μια απόδειξη του ισχυρού δεσμού εμπιστοσύνης που μας συνδέει με τους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Αγιάς, στην πόλη και τα χωριά. Ενός δεσμού εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τους κοινούς μας αγώνες για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Είμαστε πάντα εδώ. Ήμασταν χθες και θα είμαστε κι αύριο.

Ενωμένοι με τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Ενωμένοι με τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους υπαλλήλους. Με τους νέους, τους μεγαλύτερους. Με τους κατοίκους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Υποστηρίξαμε την ενότητα και την κάναμε πράξη. Επιβραβεύτηκε ο ανεξάρτητος και ενωτικός χαρακτήρας του συνδυασμού μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ψηφοφόρους του Δήμου Αγιάς, ιδιαίτερα όσους επέλεξαν τον συνδυασμό μας. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα. Θα είμαστε μαζί τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν στην κάλπη και τη δεύτερη Κυριακή και να σφραγίσουν τον δεσμό εμπιστοσύνης που θα πάει τον τόπο μας μπροστά. Από τη Δευτέρα μας περιμένει δουλειά κι ευθύνη για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους συνανθρώπους μας και στην ιστορία».
Από την πλευρά του ο κ. Αγγελάκας δήλωσε: «Οι δημότες του Δήμου Αγιάς τίμησαν τον συνδυασμό μας με την ψήφο τους και την αγάπη τους. Το ποσοστό, που μας έδωσαν, στέλνει όχι μόνο μήνυμα νίκης για την επόμενη Κυριακή, αλλά και εντολή συνεργασίας με δυνάμεις που έχουμε κοινούς στόχους και οράματα. Ο απερχόμενος δήμαρχος μείωσε αισθητά την εκλογική του δύναμη κι έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματα και τα τεχνάσματά του. Ήρθαμε σε επαφή με τον αγαπητό φίλο Γρηγόρη Καλαγιά και την ομάδα τού «Δώτιου Πεδίου», ο οποίος κι εξέφρασε τη θερμή πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί μας. Ξεκινάμε πλέον με 12 δημοτικούς συμβούλους (10+2) για να φέρουμε στον Δήμο Αγιάς μια νέα εποχή, όπου η διαφάνεια, η ανάπτυξη και η αξιοκρατία θα έχουν τον πρώτο λόγο. Από εδώ και στο εξής η αναμέτρηση θα κριθεί από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις προσωπικότητες των δύο πρωτοπόρων και των ομάδων τους. Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πολυκαιρισμένο καθεστώς ή σε μια ομάδα νέων, άλλα, ταυτόχρονα, έμπειρων ανθρώπων με όραμα και αγάπη για τον τόπο».
Στο 100% των εκλογικών τμημάτων με 14.443 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 9.830 (68,06%), βρέθηκαν 277 άκυρα (2,82%) και 99 λευκά (1,01%).
Ο συνδυασμός «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς» του νυν δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα ψηφίστηκε από 4.297 άτομα. Σε ποσοστό 45,45%, λιγότερο δηλαδή και από τις εκλογές του 2010, όπου είχε πάρει 47,50% και από το 2014 (49,24%). Το «Δώτιο Πεδίο» του κ. Καλαγιά Γρηγόρη κατάφερε να αποσπάσει 668 ψήφους και ποσοστό 7,07%, πολύ μικρότερο από το ποσοστό 35,44 που είχε λάβει το 2014, αλλά μάλλον αναμενόμενο αν κρίνει κανείς ότι τα περισσότερα στελέχη του λίγους μήνες πριν τις εκλογές αποχώρησαν από τον συνδυασμό και συμμετείχαν στον πρωτοεμφανιζόμενο «Αγιά 2019 Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Αγγελάκα που ήρθε δεύτερος με 3.666 ψήφους και 38,78%. Παντελώς απρόσμενος ήταν ο καταποντισμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του κ. Κασίδα Γιάννη, ο οποίος έλαβε 595 ψήφους και 6,29%, ενώ το 2010 με επικεφαλής τον κ. Μαρούδα Ρίζο είχε πάρει 10% και το 2014 πάλι με τον κ. Κασίδα είχε φτάσει το 11,65%. Τέλος, εξαιρετικά χαμηλά κινήθηκε η κ. Βάσω Αλεξανδρίδου με τον συνδυασμό της «Ενωμένοι Μπορούμε» που έλαβε 228 ψήφους και 2,41%.
Βάσει των ανεπίσημων αποτελεσμάτων, ο συνδυασμός του κ. Γκουντάρα θα καταλάβει 12 έδρες (6 στη Δημοτική Ενότητα Αγιάς, 3 στη Δ.Ε. Μελιβοίας, 2 στις Ευρυμενές και 1 στη Λακέρεια). Ο συνδυασμός του κ. Αγγελάκα 10 έδρες ( 6 στην Αγιά, 2 στη Μελιβοία κι από 1 σε Ευρυμενές και Λακέρεια). Ο συνδυασμός του κ. Καλαγιά 2 έδρες (από 1 σε Αγιά και Ευρυμενές), του κ. Κασίδα επίσης 2 έδρες (1 σε Αγιά και 1 σε Λακέρεια) και η κ. Αλεξανδρίδου μία έδρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass