Επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής ο Μητροπολίτης Κένυας

ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 16:17

Eιδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι, Υπέρτιμου και Έξαρχου Κένυας κ. Μακαρίου κατά την οποία θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας μεθαύριο Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 19:30.


To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Μακαρίου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη, «Έπαινο» προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο από τους κ. Ματθαίο Σπελέτα, καθηγητή Κλινικής Ανοσολογίας και Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής και ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης, του διδακτορικού διπλώματος και του Επιτηβεννίου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του τιμωμένου με τίτλο «Η πορεία της ιεραποστολής σήμερα: επισημάνσεις, προκλήσεις και προοπτικές».
Ο Σεβασμιότατος έχει παρουσιάσει δραστηριότητα και έργο με παγκόσμια εμβέλεια, όπου, παράλληλα με το ποιμαντορικό του έργο στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής, έχει αναπτύξει πολύτιμο νοσηλευτικό και ιατρικό έργο, με τη δημιουργία πολλών μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Κένυα, παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής, ανεξάρτητα από θρησκεία και φυλετική καταγωγή. Ο Σεβασμιότατος αποτελεί πρότυπο αλτρουισμού και αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπό μας αφού αφιέρωσε τη ζωή του, συνολικά 40 χρόνια υπηρετώντας με ζήλο στην Αφρικανική ήπειρο. Το έργο αυτό έχει αναγνωριστεί πρόσφατα και από μέλη (καθηγητές και φοιτητές) του Τμήματος Ιατρικής, με τη φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις της Ιεραποστολής στο Ναϊρόμπι το καλοκαίρι του 2018.
Η αναγόρευσή του ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής αποτελεί τιμή και προνόμιο για το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass