«Οι παρεμβάσεις μας ανοίγουν τον δρόμο στο μέλλον»

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 22:14

Με μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου που σφραγίστηκε από τη διάθεση φορέων και πολιτών του Δήμου Αγιάς να συνεργαστούν για να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη νέα θητεία, ο δήμαρχος Αγιάς και επικεφαλής της Προοδευτικής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ολοκλήρωσε την προεκλογική περίοδο παρουσιάζοντας ένα πλήρες σχέδιο της παράταξής του για τη νέα δημοτική περίοδο.

Μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Κτήμα Νεφέλη», ο κ. Γκουντάρας τόνισε πως για τη νέα δημοτική περίοδο έχουν κατακτηθεί όλες οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε η Αγιά ν’ αλλάξει επίπεδο.

«Μ’ αυτήν την εκδήλωση αλλάζουμε τα δεδομένα, είναι σίγουρο πως θα αποτελεί μέρος κάθε προεκλογικής περιόδου από δω και πέρα, σας ευχαριστώ που είστε εδώ απόψε σε μια ουσιαστική κουβέντα, όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα. Θα κάνω, λοιπόν, μια εισαγωγή βάζοντας κάποια γενικά θέματα και μετά θα περιμένω τις ερωτήσεις σας ή τις τοποθετήσεις σας, ώστε να έχουμε μια ζωντανή διαδικασία» είπε στον πρόλογό του ο κ. Γκουντάρας και συνέχισε: «Ρυθμίσαμε οικονομικά ζητήματα που περιόριζαν τις δυνατότητές μας, με νοικοκυρεμένη διοίκηση και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των δημοτών μας. Έτσι, ο δρόμος είναι ανοιχτός πια για να ολοκληρώσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, που το υλοποιούμε βήμα – βήμα, χάρη σε συνεργασίες και συμμαχίες που συνάψαμε σε θεσμικό επίπεδο και σε προγραμματική βάση χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και βαρίδια. Εξάλλου, συνεργαστήκαμε με όλους: Κυβερνήσεις, Υπουργεία, Φορείς, Περιφέρεια. Το σχέδιο αυτό μετατρέπει την Αγιά σε ένα σύγχρονο δήμο, με ευκαιρίες και προκοπή για τους κατοίκους του».

Ο επικεφαλής της ΠΑΔΗΚ τόνισε ότι στη νέα περίοδο ο Δήμος έχει προχωρήσει και ολοκληρώνει τις πολεοδομικές μελέτες των δημοτικών ενοτήτων, αλλά και τη ρύθμιση των αιγιαλών, ώστε να λυθούν προβλήματα που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της περιοχής. «Προχωράμε με παρεμβάσεις στα λιμάνια, σε υδρευτικά και αποχετευτικά δίκτυα, σε βιολογικούς καθαρισμούς, στη σύνδεση του Μαυροβουνίου με το Πήλιο, στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Κισσάβου, στην ανάπλαση των εισόδων της πόλης, στην ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, στον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, στην κατασκευή νέου δημαρχείου, στην αξιοποίηση χώρων, ώστε όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και οι σύλλογοί μας να βρουν στέγη. Ξεκινάμε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και αναβαθμίζουμε τις αυλές των σχολείων, κατασκευάζουμε παιδικές χαρές, δημιουργούμε σύγχρονη Βιβλιοθήκη, κατασκευάσαμε και λειτουργούμε το κειμηλιοφυλάκειο. Αναβαθμίσαμε την αντιχαλαζική προστασία και βελτιώνουμε το αγροτικό δίκτυο, προστατεύουμε την αγροτική παραγωγή, επεκτείνουμε και αναβαθμίζουμε την άρδευση. Προωθούμε και διαφημίζουμε τα εξαιρετικά ποιοτικά μας προϊόντα. Παρεμβαίνουμε με έργα υποδομής, αναβαθμίζουμε και προωθούμε την τουριστική μας πρόταση. Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα, φέρνουμε κόσμο και πόρους στην περιοχή μας. Δημιουργούμε νέο μοντέλο διοίκησης με αντιδημαρχίες Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Βάζουμε στο κέντρο της πρότασής μας το φυσικό περιβάλλον και τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, που το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε και συντηρήσαμε. Ξεπεράσαμε δυσκολίες και βάλαμε σταθερές βάσεις ώστε να δημιουργήσουμε τον δήμο του μέλλοντος. Ένα δήμο που θα προσφέρει ευκαιρίες στους κατοίκους του, που θα είναι φιλικός στις επενδύσεις και έτσι θα ευνοεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουντάρας, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία δημιουργίας του «ψηφιακού» δήμου, που έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να προσφέρει νέες ψηφιακές δυνατότητες στους δημότες.

Τέλος, ο δήμαρχος Αγιάς αναφέρθηκε στους γεμάτους όρεξη νέους δημοτικούς συμβούλους που ανέδειξε η εκλογική διαδικασία της Κυριακής που πέρασε, καθώς και σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν. Ο δήμαρχος απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο και τις δημοτικές ενότητες, ενώ ανέλυσε το σύνολο των δράσεων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass