«Συνέχεια με έργο και όχι πειράματα που θα γυρίσουν τον Δήμο πίσω»

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ *ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 22:10

«Σας ζητώ να πάμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, χωρίς προσωπικές έχθρες και μικροκομματικές κόντρες.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του Δήμου μας. Να δώσουμε στην Ελασσόνα την αναπτυξιακή πνοή που έχει ανάγκη. Να προχωρήσουμε με πρόγραμμα και σχέδιο, που έχουμε ήδη καταθέσει στους πολίτες, στην πραγματική αξιοποίηση του Ολύμπου. Ζητώ την ψήφο όλων των πολιτών του Δήμου Ελασσόνας, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, ανεξαρτήτως του τι μπορεί να ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή! Το δίλημμα είναι ένα: Ή προχωρούμε μπροστά για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο κοστολογημένο, με σαφείς στόχους και έργα σε ολόκληρο τον Δήμο Ελασσόνας ή ξεκινάμε τα πειράματα χάνοντας χρόνια πολύτιμα. Ζητώ την ψήφο σας για να μην επιτρέψουμε κανένα πείραμα στη διοίκηση του Δήμου».

Με τα λόγια αυτά, μιλώντας χθες το βράδυ σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση, ο δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Ευαγγέλου έθεσε το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την προεκλογική του εκστρατεία.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο κ. Ν. Γάτσας στη δική του συγκέντρωση (το βράδυ της Πέμπτης), ο κ. Ευαγγέλου ξεκαθάρισε πως «από την αρχή της προεκλογικής περιόδου βάλαμε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούμασταν, αρνούμενοι να έρθουμε σε σύγκρουση με οποιονδήποτε πολιτικό αντίπαλο. Θελήσαμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, ανοίγοντας την κουβέντα της αντιπαράθεσης μόνο επάνω στους προγραμματικούς άξονες, για το καλό του τόπου. Αρνηθήκαμε να έρθουμε σε προσωπική αντιπαράθεση με άλλους υποψήφιους δημάρχους. Δυστυχώς αυτή μας η απόφαση θεωρήθηκε από τον κ. Γάτσα ως αδυναμία. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, μιας και ο ίδιος εξαπέλυσε, για μια ακόμη φορά, προσωπικές επιθέσεις, να απαντήσουμε, ώστε όλοι οι δημότες να γνωρίζουν την αλήθεια».

«Όντως οι πολίτες ψήφισαν συνεργασία την προηγούμενη Κυριακή. Μας έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα και μας ζήτησαν να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας, με βάση τον νέο εκλογικό νόμο. Η όποια συνεργασία όμως δεν μπορεί να γίνει πίσω από κλειστές κουρτίνες και σκοτεινά γραφεία, ανταλλάσσοντας θέσεις και αξιώματα. Θα πρέπει να γίνεται στο φως και βάση να έχει μια προγραμματική συμφωνία. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μιλάει για «συνεργασία» με τις υπόλοιπες παρατάξεις, χωρίς να καταθέτει δημόσια το πρόγραμμά του; Με βάση ποιο προγραμματικό σχέδιο γίνεται η όποια κουβέντα; Είναι όμορφα τα λόγια που εντυπωσιάζουν, αλλά όταν στερούνται νομιμοποιητικής βάσης, τότε αποκαλύπτουν τις πραγματικές επιδιώξεις αυτών που τα εκφέρουν», τόνισε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

«Δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ τα ίδια πράγματα για τον κ. Καρανίκα, ο οποίος κράτησε υψηλό επίπεδο διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης. Είμαι σίγουρος πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στα βασικά. Σε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά».

ΕΡΓΟ

Μιλώντας για το έργο που παρέδωσε στον Δήμο Ελασσόνας την τελευταία πενταετία, ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως αυτό είναι «έργο μετρήσιμο και ορατό, έργο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο συνυποψήφιος δήμαρχος του δευτέρου γύρου αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων ζητημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αναδείξουν ξεκάθαρα, όλο το μεγάλο έργο που έχουμε καταθέσει στους συνδημότες μας.

Από τις απλές τηλεφωνικές γραμμές των χωριών και τη σύνδεσή τους με το Internet, το e-banking στον Δήμο για πρώτη φορά, το ydata που λειτουργεί η ΔΕΥΑΕΛ και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παρακολουθούν τις καταναλώσεις τους, να εκδίδουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα να πραγματοποιούν την πληρωμή μέσω αυτού του προγράμματος, μέχρι το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο.

Από το Φυσικό Αέριο και τη Σχολή Γαλακτοκομίας μέχρι τις παρεμβάσεις σε όλα τα χωριά, με έργα είτε οδοποιίας, είτε αθλητισμού, είτε τις παιδικές χαρές.

Από την άνθιση του πολιτισμού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό, μέχρι την εξωστρέφεια και τους ανοιχτούς ορίζοντες, στις Βρυξέλλες και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τους Βιολογικούς καθαρισμούς και αυτούς που σχεδιάζονται πλέον για όλα τα χωριά της επαρχίας μας, τις γεωτρήσεις και τα έργα υδρομάστευσης, μέχρι τα μεγάλα δίκτυα αποχέτευσης που δίνουν οριστική λύση σε προβλήματα πολλών ετών.

Από την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με νέα μηχανήματα, μέχρι την ανακύκλωση των υλικών και τους νέους κάδους παντού.

Από τις ασφαλτοστρώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο μας, μέχρι τις έτοιμες παρεμβάσεις για τον νέο Περιφερειακό δρόμο που θα λειτουργήσει αναζωογονητικά για όλη την επαρχία Ελασσόνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από τις επαφές μας και τις συνεργασίες με όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού καθώς και με φορείς της χώρας, μέχρι τα συνέδρια και τους πανελλήνιους αγώνες, εδώ στην Ελασσόνα.

Από την Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018, μέχρι τις εθελοντικές δράσεις και τη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Από τα σχολεία που κάποιοι τα έκλειναν, μέχρι εκείνα τα σχολεία τα οποία ανοίξαμε και στηρίξαμε λειτουργικά όσο μπορέσαμε.

Από τους Ποδηλατικούς και τους Ορειβατικούς αγώνες, τα τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, αγώνες που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, όπως η Ανάβαση της Ελασσόνας μέχρι τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που βγάζουν κάθε χρόνο όλο τον κόσμο έξω και την πόλη να υποδέχεται εκατοντάδες ανθρώπους απ’ ολόκληρο το νομό, τονώνοντας έτσι την τοπική μας οικονομία», σημείωσε ο κ. Ν. Ευαγγέλου.

ΟΡΑΜΑ

«Κάθε μέρα, με μεγαλύτερη εμπειρία και όρεξη για δουλειά, κάνουμε και ένα βήμα μεγαλύτερο, με στόχο να υπερβούμε τα συνηθισμένα, αυτά που κρατάνε τον τόπο μας καθηλωμένο στη μιζέρια και την υπανάπτυξη!

42.000.000 ευρώ έχουν έρθει στον Δήμο τα τελευταία πέντε χρόνια, χρήματα είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και πίεσης στην κυβέρνηση.

Μιλήσαμε για το σχέδιο μας για τον Όλυμπο και την αξιοποίησή του, με μοχλό το νέο Προεδρικό Διάταγμα και τη δυνατότητα επενδύσεων που θα φέρουν ζωή στον τόπο και θα αλλάξουν τη μορφή της τοπικής οικονομίας.

Μιλήσαμε για μια σύγχρονη Σχολή Γαλακτοκομίας που θα ισχυροποιεί την εμπορική και οικονομική ταυτότητα του Δήμου μας και για το σχέδιό μας να συνδεθεί με τη Σχολή Μελισσοκομίας στο παλιό Καπνεργοστάσιο, που θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να λαμβάνουν σύγχρονες γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να στηρίζουν πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερα αποτελέσματα τις επιχειρήσεις τους.

Μιλήσαμε για έναν Δήμο φιλικό στο περιβάλλον, ενεργειακά αυτάρκη, ικανό να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της ιδιωτικής οικονομίας.

Για τον Ελασσονίτη ποταμό που θα μπει στη ζωή της πόλης και θα αποτελέσει βασικό συστατικό μιας εντελώς διαφορετικής οικιστικής ανάπτυξης.

Για την ολοκλήρωση του Κέντρου Τουριστικής προβολής, της Βιβλιοθήκης, του παλιού Καφενείου, της Αίθουσας Προβολής Τοπικού Πολιτισμού.

Για την κατασκευή της νέας Σκεπαστής Αγοράς και τη μετατροπή της σε ένα εκθεσιακό κέντρο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί όλες τις εκθέσεις που έχουμε ως στόχο να φέρουμε στην Ελασσόνα, και από την άλλη να υπάρχει ένας κλειστός και προστατευμένος χώρος για τους παραγωγούς μας.

Για την κατασκευή του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στην Ελασσόνα, ένα έργο που υπήρχε στο μυαλό πολλών δημάρχων, και το οποίο πλέον θα γίνει πραγματικότητα.

Όταν οι άλλοι μιλάνε για έργα, εμείς μιλούμε με τα έργα μας. Κι όταν οι άλλοι εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις, επειδή είναι ανήμποροι να δούνε το μέλλον, εμείς τους μιλούμε γι’ αυτό».

«Οι πολίτες γνωρίζουν και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Όπως αποφάσισαν και πριν μια εβδομάδα, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας, πρώτη δύναμη στον Δήμο. Καλώ τους δημότες της Ελασσόνας να δουν και να συγκρίνουν. Μα πάνω απ’ όλα, τους καλώ να αποφασίσουν με γνώμονα το μέλλον των παιδιών τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων. Τους καλώ να μας στηρίξουν και να μας δώσουν την εντολή να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια. Τους καλώ σε μια μάχη απέναντι στη μιζέρια, στην κακοήθεια, στις αντιλήψεις που κρατούν τον τόπο μας κολλημένο στο χθες. Καλώ όλους τους Ελασσονίτες να ψηφίσουν για το αύριο!», ολοκλήρωσε, μέσα σε επευφημίες και θερμά χειροκροτήματα, ο Νίκος Ευαγγέλου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass