Νταλίκες καταστρέφουν πεζοδρόμια στην οδό Φαρσάλων

ΟΙ ΠΕΖΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΟΧΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2019 22:08

Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, παράλληλα με την υπόγεια γέφυρα της οδού Φαρσάλων, δίπλα στο Τελωνείο και στην απέναντι πλευρά, δίπλα στα παλιά νεκροταφεία Λάρισας, είναι το αποτέλεσμα της κίνησης βαρέων οχημάτων (νταλικών), που σταθμεύουν καθημερινά και επί χρόνια, πάνω σ' αυτά.

Την εικόνα συμπληρώνει η άναρχη βλάστηση που αναπτύσσεται στις πλάκες, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την προσπέλαση των πεζών και αδύνατη για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και για γονείς που μετακινούν τα παιδιά τους με τα καροτσάκια.

Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να διασχίζουν αυτήν την περιοχή, περπατώντας στους δρόμους, μέσα από «συμπληγάδες» που σχηματίζουν οι σταθμευμένες νταλίκες με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση.

Η κίνηση πεζών στα παραπάνω σημεία είναι καθημερινά πολύ μεγάλη, όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς αποτελούν τη μόνη είσοδο-έξοδο, προς και από το κέντρο της Λάρισας, στις συνοικίες Χαραυγή, Ανθούπολη, Αβέρωφ κ.ά.

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται βέβαια για πρώτη φορά, καθώς τόσο η λειτουργία του Τελωνείου σ' αυτό το νευραλγικό σημείο της Λάρισας, όσο και η μη πρόβλεψη να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης για τα βαρέα οχήματα, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν απασχολήσει πολλές φορές τους κατοίκους των παραπάνω συνοικιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας.

Μάλιστα, μέχρι και πριν λίγο καιρό, στο πεζοδρόμιο της οδού που βρίσκεται μπροστά από τα παλιά νεκροταφεία, υπήρχε πινακίδα του ΚΟΚ, για απαγόρευση στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, η οποία σήμερα έχει καταστραφεί και είναι πεσμένη στις πλάκες του.

Άρα, ούτε παράβαση παράνομης στάθμευσης δεν μπορεί να βεβαιωθεί!

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η κίνηση νταλικών, από και προς την είσοδο της υπόγειας γέφυρας της οδού Φαρσάλων, εγκυμονεί κινδύνους και για τους οδηγούς αυτοκινήτων, μηχανοκίνητων δίκυκλων και ποδηλάτων, γεγονός που το αποδεικνύουν τα ατυχήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς στο σημείο αυτό.

Λένα Κισσάβου

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass