Διεκδικούν αμοιβές για υπερωρίες και εφημερίες

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ * ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ * ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 270 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 15:24

Πρόσθετη αμοιβή για υπερωρίες, εφημερίες και εργασία σε Κυριακές και αργίες διεκδικούν και επίσημα οι Λαρισαίοι φαρμακοποιοί μετά την ανακίνηση, σχετικού θέματος στην Αθήνα.

Οι φαρμακοποιοί, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο Imperial, αποδέχθηκαν εισήγηση του προέδρου Θανάση Κουτσούκη για την επίσημη διεκδίκηση της αμοιβής από κρατικά κονδύλια σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

«Η αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση και τις διανυκτερεύσεις αποτελεί ένα παλιό και δίκαιο αίτημα, που συζητήθηκε προ δεκαημέρου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αλλά και στις συναντήσεις του με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό» τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Αθαν. Κουτσούκης για να συμπληρώσει ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή, που καλύπτεται είτε από κρατικούς πόρους είτε από τους συναλλασσόμενους ασθενείς και ασφαλισμένους. Ζήτησε μάλιστα τη συναίνεση των συναδέλφων του για την προώθηση του αιτήματος, αφού προηγουμένως μελετηθεί το πρόβλημα και προσδιοριστεί επακριβώς η απαιτούμενη δαπάνη για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που έχει στα συρτάρια του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το ύψος της σχετικής δαπάνης για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νομού για ένα χρόνο ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. Σε αυτή τη δαπάνη περιλαμβάνονται και αμοιβές για τα «μονοεδρικά» φαρμακεία και τα φαρμακεία σε κωμοπόλεις, που ενώ δεν διανυκτερεύουν παραμένουν ανοιχτά περισσότερες ώρες ημερησίως ή βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ετοιμότητας για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Στις προθέσεις του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι η ανάληψη εκπόνησης της μελέτης για ολόκληρη τη χώρα με τον κ. Κουτσούκη να διευκρινίζει πάντως ότι η χρηματοδότηση για την ικανοποίηση του αιτήματος θα αφορά κρατικούς πόρους και όχι επιβάρυνση των συναλλασσόμενων. «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον κόσμο τίποτε παραπάνω, όταν οι επιβαρύνσεις του είναι τεράστιες ούτως ή άλλως –είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης των συναλλασσόμενων αυξήθηκε από τα 550 εκατ. ευρώ το 2009 σε 1,8 δισ. το 2018» ξεκαθάρισε ο κ. Κουτσούκης για να συμπληρώσει ότι το αίτημα για πρόσθετη αμοιβή μπορεί να ικανοποιηθεί αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεχθεί ότι τα φαρμακεία αποτελούν βασικό συντελεστή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις εξοικονομούνται σημαντικοί οικονομικοί πόροι.

Προηγουμένως οι Λαρισαίοι φαρμακοποιοί καθώς και συνάδελφοί τους από τις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά για τις συχνές ελλείψεις φαρμάκων, που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του φαρμακευτικού κλάδου με τους περισσότερους φαρμακοποιούς να καταθέτουν τις απόψεις τους και να προτείνουν, όπως άλλωστε και τα συνδικαλιστικά στελέχη, εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να σταματήσει η παράνομη εξαγωγή φαρμάκων.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass