Ψήφο από νωρίς στα Φάρσαλα με «αυτοδυναμία στις παραλίες»

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:02

Mε υψηλές θερμοκρασίες κύλησε η Κυριακή των βουλευτικών εκλογών στην επαρχία Φαρσάλων.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και στα 48 εκλογικά τμήματα στον Δήμο Φαρσάλων, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να βρίσκονται στη θέση τους, από νωρίς το πρωί, με αρκετές όμως ελλείψεις σε μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν στη θέση τους, αλλά και άλλους οι οποίοι προσήλθαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Η κάλπη από νωρίς «έδειχνε» αυτοδυναμία στις παραλίες, καταγράφοντας ένα ενδιαφέρον στατιστικό στην κίνηση των ψηφοφόρων, όπου ήταν διπλάσια προς τα εκλογικά κέντρα, την ίδια ώρα, σε σχέση με τις εκλογές της 26ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου. Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν από νωρίς για να ψηφίσουν και στη συνέχεια να βρεθούν σε κάποια γειτονική παραλία του νομού Λάρισας αλλά και του Βόλου.

Για όσους έμειναν πίσω, την τιμητική τους είχαν οι καφετέριες και στη συνέχεια οι ταβέρνες και τα ουζερί της πόλης μέχρι αργά το απόγευμα. Οι συζητήσεις στις παρέες κυμάνθηκαν αναλόγως τις προτιμήσεις, ως προς το κόμμα ή ως προς το πρόσωπο, το οποίο υποστήριζαν, στον νομό Λάρισας, τεκμηριώνοντας πολλές φορές τη στήριξη προς κάποια κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75% των εκλογικών τμημάτων (31 από 48) του Δήμου Φαρσάλων είχαν δοθεί στους δικαστικούς υπαλλήλους συσκευές τύπου τάμπλετ, για την ασφαλή και γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, υπήρξαν κάποιοι πανηγυρισμοί για τους νικητές αλλά και ικανοποίηση και χαρά σε εκείνους που τον κόμμα τους συγκέντρωσε ικανοποιητικά ποσοστά, τα οποία θα του δώσουν το κλειδί της εισόδου στη νέα Βουλή. Όλοι τώρα περιμένουν με αγωνία τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα της επόμενης Βουλής.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass