Χαρά για το πιο δροσερό 40άρι!

Γιορτινό κλίμα στη Νέα Δημοκρατία για τη νίκη - αυτοδυναμία

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:00

Γιορτινό και ευδιάθετο ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες βράδυ στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας (πεζόδρομος Κούμα), με τα γαλάζια στελέχη να απολαμβάνουν (με κόσμιο τρόπο) τη μεγάλη νίκη του κόμματός τους στις εθνικές εκλογές.

Από νωρίς το απόγευμα και μόλις έκλεισαν οι κάλπες άρχισαν να προσέρχονται οι πρώτοι ψηφοφόροι, με τον οικοδεσπότη, πρόεδρο της τοπικής κομματικής οργάνωσης Χρήστο Καπετάνο να τους υποδέχεται με χαμόγελα και αγκαλιές. Άλλοι καρφωμένοι στην τηλεόραση κι άλλοι παρακολουθώντας τη ροή των αποτελεσμάτων από τα κινητά τους τηλέφωνα, εξέφραζαν με ποικίλους τρόπους την ικανοποίησή τους για την αναμενόμενη γαλάζια επικράτηση. Κόρνες, χειροκροτήματα και αγκαλιές κυριάρχησαν στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, ενώ όσο βράδιαζε, τόσο αυξανόταν ο κόσμος. Με δεδομένη την αυτοδυναμία του κόμματος, το ενδιαφέρον όλων αρχικά επικεντρώθηκε στις έδρες που θα καταλάβει η ΝΔ στον νομό, με την τέταρτη έδρα να «παίζει» σύμφωνα και με τα αποτελέσματα που έδινε κατά τις 9 μ.μ. το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα τηλέφωνα των στενών συνεργατών του Χρ. Καπετάνου πήραν «φωτιά», όσο ήταν σε εξέλιξη η συλλογή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, όπως τα μετέφεραν οι αντιπρόσωποι του κόμματος, ενώ κάθε φορά που ανακοινωνόταν στο κομματικό ακροατήριο κάποιο αποτέλεσμα, τα χειροκροτήματα έδιναν και έπαιρναν.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Όλος ο νομός Λάρισας βάφτηκε μπλε αν και το ποσοστό της ΝΔ στον νομό υπήρξε το χαμηλότερο στη Θεσσαλία (κάτω από 40%), ενώ στον Δήμο Λαρισαίων η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις στις 3 μονάδες (πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν το αποτέλεσμα του Μαΐου στον Δήμο), ενώ στον Τύρναβο, η διαφορά ήταν επίσης μικρή. Κατά τ΄άλλα παρέμειναν τα γαλάζια κάστρα των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Κιλελέρ, ενώ αξιόλογο είναι το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ και στον Δήμο Τεμπών (πάνω από 42%). Στην Αγιά το γαλάζιο ποσοστό κυμάνθηκε στο 39%.

Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Σε δηλώσεις του στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος ανέφερε τα εξής: "Σίγουρα η ΝΔ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη και ο Κυρ. Μητσοτάκης την χρεώνεται προσωπικά. Στον νομό Λάρισας η διαφορά του 8% διατήρησε την αναλογία που συνήθως ταυτίζεται με το πανελλαδικό ποσοστό και αντανακλά τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί αυτό τον καιρό. Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους κι όπως δήλωσε ο νέος μας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στόχος μας πλέον είναι και η κοινωνική πλειοψηφία. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου μας για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν, με ήθος και αξιοπρέπεια. Να συγχαρώ εκλεγμένους και μη αλλά φυσικά κι όλα τα στελέχη της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, όπως επίσης και τους 600 εκλογικούς αντιπροσώπους του νομού για τον σπουδαίο και ανιδιοτελή αγώνα που έδωσαν, προτάσσοντας το συμφέρον της παράταξης".  

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass