Το «ΜέΡΑ 25» στη Βουλή

Ενισχυμένο σε σχέση με τις ευρωεκλογές, διατήρησε τις δυνάμεις του στη Λάρισα

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2019 22:01

Για πρώτη φορά στον στίβο της εθνικής κάλπης, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, «ΜέΡΑ25», πετυχαίνει την είσοδό του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με 9 έδρες.

Ο ελληνικός λαός ενίσχυσε τη δύναμη του «ΜέΡΑ25», δίνοντάς του ποσοστό 3,48% (με καταμετρημένο το 86% των εκλογικών τμημάτων), ποσοστό κατά μισή μονάδα υψηλότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο των Ευρωεκλογών (2,99%), που του επιτρέπει όμως την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Σε τοπικό επίπεδο πάντως διατήρησε τα ποσοστά των Ευρωεκλογών κινούμενο σε ποσοστά γύρω στο 2,75%.

«Μικρή αχτίδα φωτός στην ολιγαρχία της κυβέρνησης…» χαρακτήρισε την είσοδο του «ΜέΡΑ25» ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο νομό Λάρισας κ. Μιχαήλ Φοινικιάδης. Αναλυτικότερα, δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Η δεκαετής κρίση και εντός τεσσάρων μνημονίων, κατέδειξε το εξής: ότι κανένας πρωθυπουργός δεν βγαίνει αλώβητος εντός μνημονίου, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός που θέλησε να βγει αλώβητος μέσα από δύο μνημόνια που έφερε (3ο και 4ο).

Δυστυχώς ο κόσμος ψήφισε εκδικητικά και αυτό έχει ως συνέπεια να αναδειχθεί μια δεξιά –ακροδεξιά κυβέρνηση, η οποία θα καταργήσει οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα, πάνω στα ερείπια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, το πολύ θετικό γεγονός είναι η είσοδος του «ΜέΡΑ25» στη Βουλή, όπου θα στοχεύουμε μόνο σε προγραμματικό λόγο χωρίς λασπολογία ή δολοφονίες χαρακτήρων.

Ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και όπως επιτάσσει η Δημοκρατία θα εργαστούμε και γι’ αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Είμαστε ένα ενωτικό πατριωτικό κόμμα και ουσιαστικά τα ωραία τώρα ξεκινούν εντός Βουλής…» .

* Αντίστοιχα και ο υποψήφιος βουλευτής με το «ΜέΡα25», στον νομό Λάρισας κ. Οδυσσέας Νικολόπουλος, δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Το αποτέλεσμα των εκλογών για το «ΜέΡα25» είναι πολύ καλό, και πολύ θετικό το γεγονός ότι θα υπάρχει η φωνή του στην ελληνική Βουλή, η οποία με βάση το πρόγραμμα και τις βασικές αρχές του θα είναι μια φωνή που θα μιλά δυνατά και ευθαρσώς για τη νέα συμφωνία που πρέπει να κάνουμε με την Ευρώπη προκειμένου να σταματήσει να υπάρχει αυτό το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στη χώρα. Το κόμμα θα προχωρήσει σε μια επανίδρυση, με σκοπό την καλύτερη οργάνωσή του στις τοπικές κοινωνίες, όντας ένα κόμμα εντός Βουλής».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass