ΝΔ Λάρισας: Τρεις έδρες και πρώτη φορά γυναίκα βουλευτής

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 22:18

Ικανοποίηση για την αυτοδυναμία και το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ πανελλαδικά και στον νομό Λάρισας επικρατεί στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού της ΝΟΔΕ, ενώ η μη συμμετοχή Λαρισαίου στη νέα κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα, καθώς δεν είχαν δημιουργηθεί ιδιαίτερες προσδοκίες.

Τελικά η τρίτη θέση που οδηγεί στη Βουλή κατέληξε στη Στέλλα Μπίζιου, η οποία επικράτησε με μικρή διαφορά -σε σχέση με τις χιλιάδες ψήφων που έλαβαν- του συνυποψηφίου της Κώστα Τζανακούλη. Μάλιστα «πήρε το αίμα της πίσω» για τις εκλογές του 2015, όταν ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων την είχε προσπεράσει λαμβάνοντας την 3η θέση. Αυτή τη φορά όμως η νίκη την οδήγησε στα έδρανα της Βουλής. Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας δείχνουν να έχουν δημιουργήσει ένα ασυναγώνιστο δίδυμο, ενώ και οι τρεις βουλευτές του νομού στις δηλώσεις τους ευχαριστούν τους ψηφοφόρους τους για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν και δεσμεύονται για έναν συνεχή αγώνα στο πλευρό των πολιτών.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η δήλωση του υποψήφιου Γιώργου Καραβάνα, σχετικά με την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας.

Οι δηλώσεις τους:

--------

* Μάξ. Χαρακόπουλος: Με ευθύνη

απέναντι στους συμπολίτες μου

Ο επανεκλεγείς, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πολίτες έκαναν το μεγάλο βήμα, δίνοντας ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έστειλαν ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα για να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν την ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα εμπεδώσουν επιτέλους το αίσθημα της ασφάλειας. Από σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τον τόπο, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ισχυρότερη αυτοπεποίθηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, από αύριο κιόλας, θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της, όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς εκπτώσεις, προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες σκεπτόμενους συμπολίτες μου, που για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν και πάλι πρώτο βουλευτή όχι μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσω, όπως έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια, να τους εκπροσωπώ με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, με μοναδικό στόχο να φέρουμε την πατρίδα μας εκεί όπου της αξίζει».

--------

*Χρ. Κέλλας: Μαζί συνεχίζουμε…

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, ο επανεκλεγείς βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ευχαρίστησε τους πολίτες, που τον τίμησαν με την ψήφο τους, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Κυβέρνηση, σημειώνοντας:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σφράγισαν την πολιτική αλλαγή, που ξεκίνησε με τις Ευρωεκλογές, δίνοντας ισχυρή λαϊκή εντολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να αποφύγουμε την πολιτική αστάθεια και να φέρουμε τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, καθιστώντας την αυτοδύναμη. Τους ευχαριστούμε όλες και όλους, από βάθους καρδιάς, ενώ ξεκινάμε, από σήμερα κιόλας, με σκληρή δουλειά, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Εύχομαι ολόψυχα στον Πρωθυπουργό και σε όλα τα μέλη της Κυβέρνησής μας, καλή επιτυχία και ταχεία ανόρθωση της Πατρίδας μας! Όλες και όλοι μαζί θα είμαστε αρωγοί στην υλοποίηση του κυβερνητικού μας σχεδίου, δίδοντας καθημερινά μάχες στις μπροστινές θέσεις των κοινοβουλευτικών εδράνων!

Ειδικότερα, θέλω μέσα απ’ την ψυχή μου να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις συμπατριώτισσες και όλους τους συμπατριώτες μου, σε κάθε πόλη και χωριό του Νομού μας, που είναι η δύναμή μου και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, ανανεώνοντας την εντολή προς το πρόσωπό μου, σε ποσοστό, που είναι πολύ υψηλότερο, από αυτό της προηγούμενης αναμέτρησης, δίνοντάς μου 24.649 ψήφους. Όπως είπα και κατά την προεκλογική περίοδο, συνεχίζω να είμαι δίπλα τους, όπως είναι και εκείνοι για εμένα! Η σχέση, που έχουμε χτίσει αυτά τα χρόνια, συνεχίζεται και τα καλύτερα είναι μπροστά μας! Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας, γεμάτο από φως και αισιοδοξία, μόλις άνοιξε! Προχωράμε, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για να αναστήσουμε την Πατρίδα μας! Μαζί συνεχίζουμε!».

--------

Στέλλα Μπίζιου: Μια νέα σελίδα για την Ελλάδα

Για πρώτη φορά εκλέγεται στη Βουλή η Στέλλα Μπίζιου με τη Νέα Δημοκρατία και σε δήλωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα αναφέρει τα εξής: “Φίλες και φίλοι, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και δημιουργεί προϋποθέσεις ευημερίας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε από τον ελληνικό λαό να δώσει την ελπίδα που χάθηκε την τελευταία πενταετία και θα τη δώσει. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και των συμπολιτών μου. Όχι μόνον εκείνων που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλων όσοι εμπιστεύθηκαν τους συνυποψήφιούς μου. Μετά από δέκα δύσκολα χρόνια, μικρότητες δεν επιτρέπονται. Τους ψηφοφόρους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου θερμά ευχαριστώ. Η ψήφος τους είναι ένα μήνυμα ανανέωσης και ελεύθερης σκέψης, καθώς η εκλογή μου στο Κοινοβούλιο είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτή της Ν.Δ. στον νομό Λάρισας στα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή γι’ αυτό αλλά και μεγάλη ευθύνη απέναντι στον καθένα και την καθεμία από εσάς. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας”.

--------

* Θ. Καραχάλιος: Ψήφος - παρακαταθήκη ευθύνης

Ο κ. Θεόφιλος Καραχάλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας που έδωσαν με την ψήφο τους ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερο όμως όσους επέλεξαν τη δική μου υποψηφιότητα δίνοντάς μου δύναμη, παρά την μικρή προεκλογική περίοδο. Η ψήφος τους είναι για μένα παρακαταθήκη ευθύνης και προτίθεμαι να την τιμήσω με πολιτική σοβαρότητα και έργο.

Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου!».

--------

* Γ. Καραβάνας: Ισχυρός

ο παλαιοκομματισμός

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καραβάνα, ο οποίος σημειώνει τα εξής: «Στο επίπεδο του εκλογικού σώματος οι αλλαγές ήταν λιγότερες. Σημειώθηκε μεν μικρή ανανέωση αλλά δυστυχώς ο παλαιοκομματισμός εξακολουθεί να κυριαρχεί στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας. Φαίνεται πως η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αγαπά και τόσο την αλλαγή. Μάλλον βολεύεται με αυτό που έχει, αγνοώντας το θεαματικά καλύτερο που θα μπορούσε να έχει! Στον δικό μας Νομό η ανανέωση είναι παρούσα! Η Στέλλα Μπίζιου - μια νέα επιστήμονας που ελπίζουμε να κάνει τη διαφορά - κατάφερε να αφήσει πίσω της έναν άξιο υποψήφιο, που όμως εκπροσωπεί το παρελθόν. Της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την υποστήριξη μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό μπορεί να ξενίζει ή και να ενοχλεί κάποιους από εμάς, είναι όμως απολύτως φυσιολογικό: όσο το Κράτος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να είναι δυναμικά παρών. Για να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά του θα πρέπει η χώρα να αλλάξει οικονομικό παράδειγμα. Η πρακτική εξαφάνιση της ΧΑ είναι το καλύτερο νέο της ημέρας. Μπορεί μέρος της να εισήλθε ξανά στη Βουλή, υπό τον μανδύα του κόμματος του Κ. Βελόπουλου, όμως ανάμεσα σε έναν ιδεολόγο φασίστα κι έναν απατεωνίσκο της πιάτσας, ο δεύτερος είναι πάντα καλύτερος! Μπορεί εύκολα να εξαγοραστεί αν οι συνθήκες το απαιτήσουν...

 

Γ.Ρ.

 

 

* * *

* Β. Κόκκαλης: Μαχητική αντιπολίτευση για τα λαϊκά συμφέροντα

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις χιλιάδες των πολιτών του νομού που με την ψήφο τους επιβράβευσαν τις πολιτικές μου επιλογές, την ξεκάθαρη και έντιμη στάση μου και το κυβερνητικό μου έργο», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης επισημαίνοντας: «Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση στην οποία εύχομαι να επιτύχει για το καλό του τόπου.

Ο δικός μας αγώνας είναι πλέον, αφενός η μαχητική αντιπολίτευση ώστε να προστατεύουμε τα λαϊκά συμφέροντα, αφετέρου η ανοικοδόμηση μίας μεγάλης προοδευτικής παράταξης η οποία θα έλθει και πάλι για να ποτίσει τις δημοκρατικές ρίζες του ελληνικού λαού.

Όσο για μένα, να είναι βέβαιοι όσοι με ψήφισαν, αλλά και το σύνολο των πολιτών του νομού Λάρισας, πως θα παραμείνω ο ίδιος. Προσηλωμένος στο κοινό συμφέρον, στα προβλήματα των κοινωνιών, πέρα και πάνω από πολιτικές πεποιθήσεις και μικροκομματικά συμφέροντα».

--------

Ν. Παπαδόπουλος: Θα είμαι παρών από άλλο μετερίζι

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους πολίτες του νομού Λάρισας που με στήριξαν με τον σταυρό προτίμησής τους, στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη φθορά που υπέστη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αλλά και τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκε με όλα τα μέσα, άντεξε την πίεση και κατάφερε να αναδειχθεί σε ισχυρή πολιτική δύναμη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι ούτε παράδοξο, ούτε πρωτοφανές, στη Δημοκρατία να έχουμε εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση. Η ΝΔ κέρδισε καθαρά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε στρατηγικά.

Προσωπικά θα είμαι παρών, από άλλο μετερίζι, στους κοινωνικούς αγώνες, παλεύοντας για τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας».

--------

Λιακούλη: "Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας στις νέες προκλήσεις των καιρών"

Την ανάγκη επανασύνδεσης με τον νομό και τις ανάγκες του τονίζει η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη στην πρώτη δήλωση αμέσως μετά την εκλογής της στην οποία αναφέρει:

 «Η Λάρισα, είναι ο τόπος μας και οι πολίτες της, είναι οι δικοί μου Άνθρωποι. Συνδεθήκαμε με μια σχέση βαθιάς φιλίας, εκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Χρόνια τώρα, μέσα από την αυτοδιοίκηση δώσαμε μαζί μεγάλες μάχες, διεκδικώντας για τον τόπο μας τη θέση που του αξίζει και για τους Ανθρώπους μας, μια αξιοπρεπή ζωή. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, δουλέψαμε μεθοδικά, αγωνιστήκαμε χωρίς συμβιβασμούς και καταφέραμε μαζί πολλά. Στον καινούριο αγώνα, κάλεσα τους Ανθρώπους μας να δώσουμε ένα νέο περιεχόμενο στην έννοια της πολιτικής . Να στεγάσουμε εκεί τα συλλογικά μας όνειρα και όχι τα προσωπικά μας σχέδια. Να συνδεθούμε ξανά με τον τόπο και τις ανάγκες του και να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές του δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς. Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας στις νέες προκλήσεις των καιρών. Οι πολίτες του νομού, συντάχθηκαν με το όραμά μου και με τίμησαν εκλέγοντάς με στο κοινοβούλιο. Με τίμησαν βαθιά και με γέμισαν με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Η Λάρισα, το Κιλελέρ, η Ελασσόνα, τα Φάρσαλα, η Αγιά, ο Τύρναβος, τα Τέμπη, είναι ο οδικός πολιτικός μου χάρτης. Οι γενιές του τόπου μας, είναι οι πρωταγωνιστές της διαδρομής μου. Ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη όλους τους Ανθρώπους μας. Είμαι μια από αυτούς και είμαι για όλους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εδώ. Δίπλα και Μαζί τους».

--------

Γ. Λαμπρούλης: «Όλες μας οι δυνάμεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ψήφισαν το ΚΚΕ, όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, καθώς κι όσους συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στην εκλογική μάχη», σημειώνει σε δήλωσή του ο επανεκλεγείς βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, υπογραμμίζοντας:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, ενίσχυση του διπολισμού αλλά και τάση συντηρητικοποίησης. Όπως επίσης είναι αρνητικό και το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως η ΝΔ. Θετικό είναι το γεγονός ότι το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα, η Χρυσή Αυγή, μένει εκτός Βουλής.

Η συκοφάντηση και η καπηλεία αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστράτευσε αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασε αρνητικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Έτσι το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα από συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, αποχής, απογοήτευσης, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν τόσο αστικές πολιτικές δυνάμεις όπως η ΝΔ, όσο κι αυτές που παρουσιάζονται ως «αριστερές».

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για ανακούφιση όλων όσων υποφέρουν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass