Χωρίς ρεύμα χθες το κέντρο της Λάρισας

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ *ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΑ ΑΣΑΝΣΕΡ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 22:20

Στο σκοτάδι για αρκετές ώρες βυθίστηκε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Λάρισας, αλλά και αρκετών συνοικιών της πόλης χθες το απόγευμα (από τις 7:30 περίπου) αναστατώνοντας τη ζωή αρκετών συμπολιτών, προκαλώντας πολλά προβλήματα και ποικίλα σχόλια.

Αν και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ανακοίνωσε την αιτία της μεγάλης βλάβης, πιθανολογείται ότι προέκυψε από την υπερφόρτωση του δικτύου, λόγω αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος-συνεχή χρήση κλιματιστικών.

Το μπλακ άουτ σημειώθηκε αρχικά στη συνοικία Αμπελοκήπων (όπου αντικαταστάθηκε γρήγορα μετασχηματιστής) και εν συνεχεία στο κέντρο της πόλης (κυρίως στο οικοδομικό τετράγωνο από την Κεντρική πλατεία έως την πλατεία Ταχυδρομείου και Λαού, ήτοι οι οδοί Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κούμα, Ρούσβελτ, Παπασταύρου κι ένα κομμάτι της Ασκληπιού), όπου κράτησε για πάνω από 4 ώρες. Η βλάβη στον κεντρικό υποσταθμό είχε πολύπλευρες απώλειες, με δεδομένη τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, πρώτη μέρα μάλιστα των θερινών εκπτώσεων.

Αγανακτισμένοι οι έμποροι «κατέβασαν» ρολά, ενώ οι καταναλωτές κατευθύνονταν προς άλλες οδούς, όπου λειτουργούσαν τα καταστήματα. Ξαφνικά οι πεζόδρομοι γέμισαν από κόσμο, με υπαλλήλους και πελάτες να περιμένουν καρτερικά το ρεύμα που θα ξαναέδινε ζωή στο κέντρο της Λάρισας.

Φυσικά δεν έλειψε το χιούμορ, με αφορμή και την πολιτική αλλαγή, αλλά μόνο για γέλια δεν ήταν η περίπτωση δεκάδων συμπολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, με την Πυροσβεστική να δίνει αγώνα δρόμου για τον απεγκλωβισμό τους. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε να επέμβουν σε 7 περιπτώσεις. Και μόνο η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε χθες στη Λάρισα, μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσο ανυπόφορη ήταν η παραμονή των άτυχων Λαρισαίων στους ανελκυστήρες.

Αυτό πάντως που πρέπει να μας προβληματίσει όλους είναι οι φωνές των εργαζομένων της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει τους πάντες και κυρίως τους αρμοδίους για την ανάγκη καλύτερης συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ και στελέχωσης του τεχνικού προσωπικού, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Διαφορετικά στο μέλλον θα ξαναζήσουμε τέτοιες δύσκολες στιγμές πολλές φορές ακόμη.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass