Εκτός Βουλής ο Θανάσης Νασίκας, αποχωρεί από την «Ελληνική Λύση»

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΑΦΙΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ» ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 22:22
Βελόπουλος- Νασίκας μαζί σε εγκαίνια γραφείων της «Ελληνικής Λύσης». Το εκλογικό αποτέλεσμα «έλυσε» και τη μεταξύ τους σχέση, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον Τυρναβίτη αγροτοσυνδικαλιστή, ο οποίος αποχωρεί από το κόμμα Βελόπουλος- Νασίκας μαζί σε εγκαίνια γραφείων της «Ελληνικής Λύσης». Το εκλογικό αποτέλεσμα «έλυσε» και τη μεταξύ τους σχέση, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον Τυρναβίτη αγροτοσυνδικαλιστή, ο οποίος αποχωρεί από το κόμμα

Στα "κρύα του λουτρού" έμεινε χθες το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Θανάσης Νασίκας καθώς βρέθηκε εκτός Βουλής με απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ελληνικής Λύσης», έκανε γνωστό μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου πως θα κάνει χρήση της βουλευτικής έδρας στη Λάρισα. Η εξέλιξη αυτή εξέπληξε δυσάρεστα τον πρώην αγροτοσυνδικαλιστή κ. Νασίκα, που μιλώντας χθες στην «Ε» είπε πως είχε όλες τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Χαρακτήρισε μάλιστα τον κ. Βελόπουλο ως άφιλο και ανέντιμο, λέγοντας πως αποχωρεί πολύ δυσαρεστημένος από την «Ελληνική Λύση».

Αρχικά προηγήθηκε η ανακοίνωση του κόμματος που ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 το κόμμα της Ελληνικής Λύσης ήρθε πέμπτο στην κατάταξη ως κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 3,7%, εκλέγοντας δέκα βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εξ αυτού του γεγονότος και με γνώμονα το συνταγματικό δικαίωμα επιλογής έδρας του προέδρου του κόμματος σε μία από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο ίδιος είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου και που το κόμμα κατέλαβε βουλευτική έδρα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα στον νομό Λαρίσης».

Στη συνέχεια η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Νασίκα ο οποίος μας είπε το ιστορικό της σχέσης τους ξεκινώντας από την πρώτη επαφή: «Τον Ιούνιο του 2016 σε συνάντηση με τον κ. Βελόπουλο στη Λάρισα δώσαμε τα χέρια. Αποφασίσαμε να μπω στο τότε υπό ίδρυση κόμμα της «Ελληνικής Λύσης». Τότε ήμασταν μόλις 5 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Με έβαλε να ετοιμάσω τις υποψηφιότητες για όλη τη Θεσσαλία. Εγώ το έκανα βάζοντας χρόνο και χρήμα από την τσέπη μου. Ο Βελόπουλος όταν υπήρχε κάτι για τη Θεσσαλία τους παρέπεμπε σε μένα».

Ο κ. Νασίκας εξήγησε πως εργάστηκε και οργάνωσε το κόμμα στην περιοχή και αποφάσισε να είναι και υποψήφιος. «Με το που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες είδα το όνομα του Βελόπουλου και στη Λάρισα. Τον πήρα τηλέφωνο και με διαβεβαίωνε στον λόγο της τιμής του πως θα κρατήσει είτε την έδρα της Πάτρας αν ερχόταν, είτε της Θεσσαλονίκης».

Έπειτα ήρθε και η προεκλογική περίοδος στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο, καθ’ όλη τη διάρκειά της «έπαιζε στα σποτ το όνομά μου από την ιδρυτική συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ λέγοντας την ατάκα «Νάτος ο Νασίκας. Καλώς τον κι ας άργησε».

Το βράδυ της Κυριακής (σ.σ. προχθές) σε δήλωσή του στην τηλεόραση είπε πως η Θεσσαλία θα έχει εκπρόσωπο αγρότη στη Βουλή εννοώντας εμένα. Το πρωί της Δευτέρας (σ.σ. χθες) πάλι στην τηλεόραση έκανε δήλωση πως θα πάρει την έδρα της Θεσσαλονίκης».

Αργότερα όμως χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε πως θα πάρει την έδρα της Λάρισας με τον κ. Νασίκα να λέει πως: «Ξέρω τι μεσολάβησε αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Λυπάμαι πολύ που εγώ και ολόκληρη η οικογένειά μου, τα τρία μου παιδιά, η γυναίκα μου, τα αδέρφια μου και οι φίλοι μου κάναμε όλον αυτόν τον αγώνα για να έρθει η έδρα στη Λάρισα.

Ο κ. Βελόπουλος αποφάσισε να στερήσει από τη Θεσσαλία έναν αγρότη βουλευτή».

Ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους όσοι τον ακολούθησαν στον αγώνα του. «Εξαπατήθηκα με τον χειρότερο τρόπο από έναν πολιτικό που πίστεψα και αποδείχθηκε άφιλος και ανέντιμος».

Εν τέλει τόνισε πως αποχωρεί από την «Ελληνική Λύση» αλλά δηλώνει σίγουρος πως «σύντομα θα βρεθεί ο νέος μου πολιτικός χώρος στον οποίο θα ξεκινήσω τον νέο μου αγώνα. Εκεί θα βρω αξίες αλλά θα είμαι ακόμα πιο προσεκτικός» κατέληξε.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass