«Να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα της τετραετίας, να μετασχηματίσουμε το κόμμα»

Η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε για τις εκλογές

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 20:06

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς και η συζήτηση σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Νομαρχιακής

Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, η οποία συγκλήθηκε παρουσία του μέλους της κεντρικής επιτροπής, υπεύθυνου των οργανώσεων Θεσσαλίας, Θωμά Τσούπου.
Τελικά, η συζήτηση περιορίστηκε στο δεύτερο ζήτημα και στις εθνικού επιπέδου αναμετρήσεις, παραπέμποντας την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο σε επόμενη συνεδρίαση της Ν. Ε.
Όπως ανακοινώθηκε, «στη συνεδρίαση τονίστηκε η ευθύνη υπεράσπισης όλων όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, αλλά και το άνοιγμα νέων δρόμων για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.
Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου διαμόρφωσαν ένα νέο πολιτικό χάρτη. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, οφείλει να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας ως προς τις κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές του όψεις.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ένα υψηλό ποσοστό, η διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα αντίθετα προγνωστικά, ο νέος πολιτικός διπολισμός, η αντοχή του ΚΙΝΑΛ, η ήττα της Χρυσής Αυγής, η ανάδυση μιας νέας ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης, αλλά και η εμφάνιση του ΜΕΡΑ25, είναι όλα στοιχεία αναδιαμόρφωσης του πολιτικού πεδίου στο έδαφος της οκταετούς οικονομικής κρίσης, στοιχεία τα οποία αντανακλούν μια κύρια και αρκετές δευτερεύουσες μετατοπίσεις στον συσχετισμό δύναμης, συγκροτώντας μια νέα πολιτική κατάσταση που θα καθορίσει τις κοινωνικές εξελίξεις των επόμενων ετών.
Απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διπλό πολιτικό καθήκον. Από τη μια, οφείλει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της προηγούμενης τετραετίας στην αγορά εργασίας, στο κοινωνικό κράτος, στα δικαιώματα, στην εξωτερική πολιτική, χωρίς όμως να μείνει στάσιμος προγραμματικά. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει ένα ιστορικής εμβέλειας εγχείρημα αναβάπτισης και μετασχηματισμού του. Χωρίς να υποστείλουμε τις σημαίες των ιδεών και των αξιών μας, έχουμε υποχρέωση και εντολή να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση και να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για ένα πραγματικό άνοιγμα στους πολίτες που μας στήριξαν, ώστε να μπορέσουμε να αντιστοιχήσουμε την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με τα οργανωμένα του μέλη.
Γιατί η στήριξη των πολιτών δεν είναι πλέον ένα δάνειο εκπροσώπησης, όπως το 2015, αλλά μια πολιτική και κοινωνική επένδυση των πολιτών, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί στη μεγάλη αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική δύναμη που θα σφραγίσει τις εξελίξεις στη νέα ιστορική φάση της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass