Στη φυλακή η 59χρονη για τις απάτες με τα τροχαία

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 22:00

Στις γυναικείες φυλακές θα οδηγηθεί η 59χρονη Βουλγάρα υπήκοος, η οποία τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη στη Λάρισα με αφορμή τις απάτες για τα δήθεν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Η 59χρονη έπεσε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. χάρη στην ψυχραιμία της 74χρονης Λαρισαίας που ενώ διαπραγματευόταν με τους απατεώνες την… εξαφάνιση πειστηρίων θανατηφόρου δυστυχήματος, την ίδια ώρα κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και αστυνομικοί συνέλαβαν την 59χρονη στον αύλειο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου.

Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε χθες σε 3ετή ποινή φυλάκισης την 59χρονη με την Εισαγγελέα της έδρας να απορρίπτει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης πως η 59χρονη έπεσε και η ίδια θύμα των απατεώνων, σημειώνοντας ως «προσχηματική» τη στάση της, τονίζοντας προς το Δικαστήριο πως δεν θα πρέπει να έχει «καμία αμφιβολία για την ενοχή της».

Νωρίτερα το Αυτόφωρο Δικαστήριο της Λάρισας δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης «να αναβληθεί η δίκη» και να «συλληφθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι» και χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και μάλιστα χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι μετά τη δίκη η 59χρονη οδηγήθηκε στις φυλακές.

Νωρίτερα και με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τα γεγονότα η 74χρονη Λαρισαία, την «πρωτοφανή γενναιότητα» της οποίας σημείωσε και η Εισαγγελέας της έδρας.

ΤΡΟΜΟΣ

Οι απατεώνες με τα τροχαία διακρίνονται για το θράσος τους καθώς, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τρομάζουν στην κυριολεξία τα υποψήφια θύματά τους δραματοποιώντας ψεύτικα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιδί τους, οδηγώντας αυτοκίνητο, προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια έγκυος γυναίκα.

Οι δράστες τηλεφωνούν αδιακρίτως στα σπίτια των θυμάτων και λέγοντας για το θανατηφόρο, σοκάρουν τα θύματα, στα οποία ασκούν διαρκή ψυχολογική πίεση (σ.σ.: κάποιος από τους απατεώνες παριστάνει το παιδί του θύματος που εκλιπαρεί σε βοήθεια) με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και να εισπράξουν χρήματα.

Ο απατεώνας συστήνεται ως αστυνομικός και, στην προχθεσινή περίπτωση της 74χρονης Λαρισαίας, ζήτησε 17.500 ευρώ για να εξαφανίσουν αποδεικτικά στοιχεία, να καταστρέψουν δηλαδή οπτικό υλικό από κάμερα που κατέγραψε το δυστύχημα και ενοχοποιεί την οδηγό. Σ’ αυτό το ποσό που ζητά ο υποτιθέμενος αστυνομικός περιλαμβάνεται και η «αμοιβή», εισαγγελέα και δικηγόρου.

Πρόσθετα ζήτησαν επίσης άλλες 5.000 ευρώ (συνολικά 22.500) για να μεταφέρουν τη σορό της άτυχης εγκύου στην Αλβανία, χώρα από την οποία κατάγεται. Μάλιστα στην Αστυνομία, από όπου τηλεφωνεί υποτίθεται ο απατεώνας και κρατείται η «κόρη» του θύματος, έχουν συγκεντρωθεί… πολλοί Αλβανοί υπήκοοι που είναι εξαγριωμένοι με τον θάνατο της εγκύου.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο «αστυνομικός» προσφέρεται να πάει ο ίδιος στο σπίτι του θύματος να παραλάβει τα χρήματα και να αφεθεί ελεύθερη η κόρη…

Η 74χρονη δελέασε τους απατεώνες λέγοντας πως έχει 40.000 ευρώ στο σπίτι και πως «δεν μπορεί να μετρήσει μόνο τις 22.000 ευρώ» που χρειαζόταν για την κόρη της, με τους δράστες να… δέχονται να διευκολύνουν την 74χρονη λέγοντας πως «θα παραλάβουν και τις 40.000 ευρώ και κρατώντας 22.000 τις άλλες 18.000 ευρώ θα τις… επέστρεφαν μαζί με την κόρη που θα αφηνόταν ελεύθερη με την καταβολή των χρημάτων».

Το ραντεβού της 74χρονης δόθηκε στον αύλειο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου, στην ομώνυμη συνοικία, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να συλλαμβάνουν την 59χρονη όταν αυτή παρέλαβε τη σακούλα με τα υποτιθέμενα χρήματα.

Να σημειωθεί ότι η 74χρονη ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ του τροχαίου και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μιλήσει με την κόρη της που βρισκόταν στα παράλια του νομού, ενώ το δυστύχημα είχε σημειωθεί υποτίθεται την ίδια ώρα στη Λάρισα.

Σημειώνεται πως με αφορμή αντίστοιχες απάτες, η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει στους πολίτες να επικοινωνούν οι ίδιοι με το παιδί τους από το δικό τους τηλέφωνο.

ΑΓΓΕΛΙΑ

Η 59χρονη κατά την ακροαματική διαδικασία παρουσίασε τη δική της εκδοχή όχι για να αμφισβητήσει τα γεγονότα που περιέγραψε νωρίτερα η 74χρονη, αλλά σε μια προσπάθεια να πείσει το Δικαστήριο για τον δικό της ρόλο.

Η 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και κάτοικος Αθηνών τόνισε πως βάζοντας αγγελία για ανεύρεση εργασίας δελεάσθηκε από την αμοιβή των 400 ευρώ, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης κ.λπ., που της προσέφερε εκπρόσωπος «εταιρείας με κουφώματα» όπως σημείωσε προς το δικαστήριο.

Μόνο που θα έπρεπε να ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς η εταιρεία είχε πολλούς πελάτες, από τους οποίος θα εισέπραττε προκαταβολές.

Έτσι η 59χρονη, με λεωφορείο βρέθηκε στη Λάρισα την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, ημέρα όπου αναρίθμητοι Λαρισαίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα για τα υποτιθέμενα τροχαία.

Μίσθωσε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο υποτιθέμενος εργοδότης τής ζήτησε να μεταβεί στην Ηρ. Πολυτεχνείου για να λάβει προκαταβολή. Πράγμα που έκανε παρά τις ενστάσεις της για το προχωρημένο της ώρας.

Το ραντεβού δόθηκε τελικά στον ναό του Αγίου Γεωργίου, με τον άγνωστο απατεώνα να κατευθύνει την 59χρονη για να αναγνωρίσει την 74χρονη από την ένδυσή της και όταν η πρώτη παρέλαβε την τσάντα με τα υποτιθέμενα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και συνέλαβαν τη Βουλγάρα υπήκοο, μάρτυρες υπεράσπισης της οποίας τη χαρακτήρισαν «εργατική γυναίκα» αλλά και «ευκολόπιστη».

Να σημειωθεί πως η συνήγορος της κατηγορουμένης ζήτησε να συλληφθούν οι «πραγματικά ένοχοι» της απάτης, τονίζοντας ότι η 59χρονη είναι απλά «εισπράκτορας» και πως, ουσιαστικά, εξαπατήθηκε ενώ αναζητούσε εργασία. Ισχυρισμός που δεν έπεισε το Δικαστήριο που επέμενε στην κατηγορία λόγω της ευκολίας με την οποία πείσθηκε να εργασθεί με τόσο υψηλή αμοιβή και χωρίς μάλιστα να γνωρίζει τα στοιχεία εκείνου που την προσέλαβε.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass