Δωρεάν μπάνια στα παράλια

* «ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΙΩΑΝ. ΣΚΟΚΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 22:02
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Ιωάν. Σκόκας Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Ιωάν. Σκόκας

«Πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα όχι μόνο να πάνε διακοπές αλλά και να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εξορμήσεις αναψυχής…» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, καταγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν σήμερα αρκετές οικογένειες και μεμονωμένα άτομα στη Λάρισα και ερμηνεύοντας την απόφαση που πήρε πρόσφατα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά δωρεάν εκδρομή για τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.

«Οι διακοπές είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου», τονίζει και ως εκ τούτου το Εργατικό Κέντρο επιθυμεί να προσφέρει σε όσους δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν μία μονοήμερη διαφυγή από την πόλη, οργανώνοντας εκδρομή στα παράλια του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο και στη Βελίκα, την Κυριακή 4 Αυγούστου.

«Οι κρατικές παροχές στους οικονομικά αδύναμους πολίτες μειώνονται» υποστηρίζει ο πρόεδρος και για παράδειγμα αναφέρει πως «παλαιότερα οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού ανέρχονταν στους 750.000 σε όλη την Ελλάδα και σήμερα λόγω νέων κριτηρίων και προϋποθέσεων αυτοί μειώθηκαν δραματικά, στους 140.000.

Καθολικό δικαίωμα η ικανοποίηση της σύγχρονης ανάγκης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για διακοπές, τουρισμό, αναψυχή, γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας οργανώνει δωρεάν ημερήσια εκδρομή για μπάνιο για τους εργαζόμενους-άνεργους και τις οικογένειές τους στα παράλια του νομού μας (Αγιόκαμπος-Βελίκα) την Κυριακή 4 Αυγούστου, με ώρα αναχώρησης στις 10:00 π.μ. από την πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου (επί της Κενταύρων-πλησίον Εργατικού Κέντρου).

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια ελάχιστη συμβολή στην ικανοποίηση της ανάγκης χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους για ξεκούραση, αναψυχή και διακοπές. Θέλουμε μέσα κι από αυτή την προσπάθεια να αναδείξουμε πλευρές που αφορούν σ’ αυτή την τόσο ουσιαστική ανάγκη των λαϊκών οικογενειών».

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στην εκδρομή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2410-250708 κατά τις ώρες 8:00 π.μ.-3:00 μ.μ.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο, παράλληλα, δεν σταματά να αγωνίζεται για την υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων: «Φθηνές διακοπές για όλα τα παιδιά των εργαζομένων. Ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

Να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μνημεία, μουσεία, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους της χώρας μας.

Να παρέχονται προγράμματα κοινωνικού τουρισμού στους ανέργους και για όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης (μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ.λπ.), τα φτωχά λαϊκά στρώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να δημιουργηθούν δημόσιες και δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων, που θα λειτουργούν όλο το καλοκαίρι.

Να δημιουργηθούν δωρεάν οργανωμένοι χώροι αναψυχής (κάμπινγκ) για όλους τους νέους, με προσιτές τιμές ή και δωρεάν για τα νέα ζευγάρια, για τους ανέργους.

Να δημιουργηθούν δημόσιοι και δωρεάν οργανωμένοι χώροι αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό, υποδομές και εκπαιδευμένο προσωπικό για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Δωρεάν διακοπές για τους συνταξιούχους».

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass